“Zuiver Italiaans” met karakter & kwaliteit

Eerlijke wijn van KLEINE MAKERS
GENIETEN voor een goede prijs

Cantina Ricchi, Lombardije


Ricchi maakt wijn ten zuiden van het Gardameer, net in de provincie Mantova. Met een productie van ongeveer 300.000 flessen is Cantina RIcchi een middelgrote wijnproducent. Het wijnhuis is eigendom van de familie Stefanoni en heeft ongeveer 25 ha wijngaarden rondom de gemeente Monzambano, Een deel van de wijngaarden ligt direct rondom de cantina, en enkele wijngaarden liggen enkele kilometers verderop.
Chiara Tuliozi is verantwoordelijk voor de gehele wijnbedrijf Ricchi. Al jaren worden mooie, zuivere wijnen gemaakt van basis niveau tot aan complexe, gastronomische wijnen. Moderne productietechnieken worden gecombineerd met tradities uit de regio. Zo worden voor enkele wijnen de druiven deels ingedroogd, waardoor de wijnen van chardonnay en merlot wijnen een zeer bijzonder karakter krijgen. Zekere het proberen waard. De basiswijnen van Ricchi zijn naast gewone wijn ook de stille wijnen voor de spumantes, die op de ' traditionele methode' worden gemaakt. Deze bubbels kunnen de concurrentie met menig gerenommeerde producent uit Frankrijk aan.
Op de grote wijnbeurs Vinitaly heeft Ricchi (en Chiara) in 2013 een zeer eervolle onderscheiding ontvangen als beste producent in Lombardije.

Cantina Ricchi

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren
 1. Ricchi Chiaretto

  Ricchi Chiaretto dei Colli La Casina 2015

  Ricchi
  Rosé, mooi in balans, fris, elegant en geen zoete afdronk
  Smaak:
  Licht
  Jaar:
  2014
  prijs€ 9,50
  Slechts € 8,75
  neem hierover contact op

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren