“Zuiver Italiaans” met karakter & kwaliteit

Eerlijke wijn van KLEINE MAKERS
GENIETEN voor een goede prijs

Roccolo Grassi Recioto Soave La Broia 2009 (37,5 cl)

Deze witte dessertwijn heeft veel structuur, body en karakter, fluwelig op de tong
Smaak
Zoet
Kleur
Wit
Inhoud
0,375 ℓ
Wijnhuis
Grassi
Regio
Veneto
Jaar
2009
Alcohol
14%
Druif
Garganega
Op Voorraad
Altijd
prijs€ 28,50

neem hierover contact op

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Product omschrijving
Beoordelen

Roccolo Grassi Recioto Soave La Broia 2009 (37,5 cl)

De wijngaard La Broia grenst aan de wijngaard Roccolo Grassi, maar ligt juist in het Soave gebied. De grond is zeer kalkrijk. Hier wordt de garganega druif verbouwd, waarmee Marco Sartori deze witte Recioto van Roccolo Grassi maakt. Uiteraard gebruikt hij 'passito' druiven, dus druiven die voor 10-12 weken aan de lucht wat ingedroogd zijn, waardoor er minder vocht is en meer suikergehalte en fruitconcentratie. De droging duurt tot vroeg in maart en de druiven verliezen dan ongeveer 80% van hun gewicht. Dan wordt de wijn gemaakt. Na een fermentatietijd van een paar maanden wordt de recioto voor 20 maanden in barriques gerijpt. Hiervan is ca. de helft nieuw en de andere helft 2-3 jaar oud. Daarna is er nog tenminste 10 maanden rijping op de fles. De wijn wordt verkocht in kleine flesjes van 375 ml. Alcoholgehalte is ca. 14%. Donker goudgeel van kleur typisch voor een Recioto di Soave. Aroma's van overrijp geel fruit zoals perzik en abrikoos met daarbij honing, droog fruit en een beetje hazelnoot. In smaak wat 'tostato' en toffee en ook wat noten naast het gele fruit en een beetje mandarijn. Veel structuur, body en karakter. Fluwelig op de tong. Natuurlijk een beetje zoet in de mond, maar heel bijzonder is dat dit er niet is in de lange afdronk. Goed bij het natafelen, maar ook bij mooie sterke kaassoorten. Per jaar worden er maar 3000 van die kleine flesjes geproduceerd. Roccolo Grassi heeft deze wijn nu weer gemaakt nadat een paar jaar overgeslagen werden.