“Zuiver Italiaans” met karakter & kwaliteit

Eerlijke wijn van KLEINE MAKERS
GENIETEN voor een goede prijs

Eurosia Prosecco Valdobbiadene Superiore di Cartizze

Deze witte dessertwijn (Cartizze) is zoet en liefelijk van smaak, evenwichtig en aanhoudend met heerlijke fruitige afdronk
Smaak
Zoet
Kleur
Wit
Inhoud
0,75 ℓ
Wijnhuis
Eurosia
Regio
Veneto
Jaar
2014
Alcohol
11,5%
Druif
Prosecco
Op Voorraad
Bestel
prijs€ 24,50

neem hierover contact op

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Product omschrijving
Over dit wijnhuis
Beoordelen

Eurosia Prosecco Valdobbiadene Superiore di Cartizze

Een spumante gemaakt van de beste, zorgvuldig geselekteerde prosecco druiven uit het exclusieve kleine Cartizze gebied tussen San Pietro, San Stefano en Saccol in het grotere gebied van Valdobbiadene. Een bijzonder elegante heel licht mouserende wijn, het produkt van een heel langzame tweede fermentatie in grote vaten. Alcohol gehalte: 11,5% met een hoger suikergehalte en wat lagere zuurgraad. Bleek strogeel met een heel fijne en lichte perlage. Aroma intens met indrukken van appel, perzik en meloen plus een mooi bloemenboeket met sering, citroen en rozen. Zoet en liefelijk van smaak, evenwichtig en aanhoudend met heerlijke fruitige afdronk. Wordt iets warmer gedronken dan andere spumentes. Is het best bij 9-11 ºC. Zeer geschikt als begeleider van heerlijke desserts: de grande finale!! Werd ook succesvol ingezet bij recepties als begeleiding van lekkere, delicate hapjes. Door het kleine produktie gebied is dit een wat exclusieve wijn.

Giuseppe Geronazzo heeft een middelgroot wijnhuis met een produktie van zo'n 400.000 flessen spumante. De meeste druiven worden van vertrouwde lokale wijnboeren gekocht. De Prosecco spumante is zeer bekend. De Cartizze is dat niet. Het is een zeer klein gebied in de grotere streek tussen Valdobbiadene en Conegliano, waar de Prosecco geproduceerd wordt. Cartizze is wat eleganter, wat lichter mousserend, met heerlijke fruitige en bloemengeuren en smaken. Is wat zoeter dan de gewone Prosecco. Cartizze past voortreffelijk bij een zoet dessert.