“Zuiver Italiaans” met karakter & kwaliteit

Eerlijke wijn van KLEINE MAKERS
GENIETEN voor een goede prijs

Vetro & Vino glaskunst

Vino & Vetro ontleent haar naam - naast het verkopen van Italiaanse wijnen (vino) - ook aan het helpen van ‘upcoming’ glas-(vetro)-kunstenaars.

Foto Glaskunst

Op deze pagina hebben we met foto-exposities en tekstjes aandacht besteed aan glaskunst uit Nederland, Italië en Zwitserland. Het oorspronkelijke idee om glaskunst tentoon te stellen in restaurants die ook de Vino & Vetro wijnen serveren begint eindelijk vorm te krijgen. Wellicht binnenkort een tentoonstelling in een van onze restaurants.
We vragen nu uw aandacht voor de glasblaasvrienden van Jan Alfrink. Wij zijn een groep van 6 blazers die vele jaren aan onze eigen blaas-skills gewerkt hebben in de glasblaas-studio Van Tetterode in Amsterdam. Er zijn soms interessante en uitdagende ideeën die aangepakt worden gedurende onze gezamenlijke blaasdagen. De resultaten zijn vaak erg mooi. Men moet bedenken dat wij geen beroepsmatige glasblazers zijn. Ons gezelschap bestaat uit: Nadjezda Schokker, Loes Smit, Nico de Boer, Albert van ’t Kaar, Jos Smeets en Jan Alfrink. U ziet bovenstaand foto’s van recent werk van de groepsleden. Met de klok mee ziet u: een samengestelde regenpijp van Jos, naieve hoofdjes van Jan, een schaal van Nico, het turkse oog van Loes, een “swirl”-vaas van Albert en een fusionobject van Nadjezda.