“Zuiver Italiaans” met karakter & kwaliteit

Eerlijke wijn van KLEINE MAKERS
GENIETEN voor een goede prijs

Ricchi Garda Cabernet Ribo 2009

Volle rode wijn met intense aroma's
Smaak
Vol en rond
Kleur
Rood
Inhoud
0,75 ℓ
Wijnhuis
Ricchi
Regio
Lombardije
Jaar
2009
Druif
Cabernet Sauvignon 75% en Cabernet Franc 25%
Op Voorraad
Altijd

normaal € 15,75

NU € 11,75

neem hierover contact op

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Product omschrijving
Over dit wijnhuis
Beoordelen

Ricchi Garda Cabernet Ribo 2009

Deze Cabernet Ribo wordt gemaak van 75% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc druiven. Intense wijn doordat in het productieproces gebruik wordt gemaakt van het indrogen van de druiven zoals dat ook bij Amarones wordt gedaan. Voor het bottelen wordt deze wijn nog korte tijd in grote houten vaten opgeslagen. Volle rode wijn met intense aroma's, diep rood fruit, vers gemaaid gras met een hint van groene peper en specerijen. Mooi in balans met de tanines. Goed te combineren met vleesgerechten.

Het middelgrote wijnhuis Ricchi van de familie Stefanoni heeft zijn wijngaarden in Monzambano, ten zuiden van het Gardameer juist in de provincie Mantova. Zij hebben ongeveer 25 ha aan wijngaarden, waarmee zij mooie chardonnay’s, een prachtige rosé (chiaretto) en een top spumante produceren.

Van oudsher heeft Vino & Vetro voornamelijk de witte wijnen en spumantes van Ricchi geimporteerd. Sinds 2012 hebben wij ook de rode wijnen in het assortiment opgenomen. De Garda rosso is een instapwijn van meer dan gemiddeld niveau. Een prima alternatief voor Valpolicella. Verder de liefhebbers ook mooie volle rode wijnen Carpino en Ribo.