Exclusieve Italiaanse wijnen

Cantina della Volta

De boutique winery Cantina della Volta maakt hoogwaardige mousserende wijnen van de inheemse Lambrusco druiven. Wijnmaker Christian Bellei wordt in Italië geroemd om zijn wijnmaak kunsten van metodo classico wijnen. Na enkele jaren expirimenteren is wijnmaker Christian Bellei begonnen met het produceren van mousserende wijnen met de traditionele methode, metodo classico op zijn Italiaans. Het wijngaardbeheer is sterk aangepast om het juiste fruit te leveren voor deze wijnen. Veel van de betere wijngaarden zijn nog in eigendom van familie’s die de druiven leveren aan verschillende bedrijven. Uit de oudste wijngaarden heeft Cantina della Volta de eerste keus voor het beste fruit. Alleen met de meeste nobele druif, Lambrusco di Sorbara, wordt wijn gemaakt. Er worden 4 wijnen van Lambrusco gemaakt; Rosé, Rood, Blancs de Noir en Rimosso. Elk met een geheel eigen karakter (en kleur), geen van allen zijn deze wijnen zoet! In 2016 heeft de Italiaanse wijngids Gambero Rosso de Rosé Lambrusco di Modena 2013 Tre Bicchieri toegekend. In enkele wijngaarden in eigendom van familie Bellei is Chardonnay en Pinot noir aangeplant. Op zeer beperkte schaal wordt mousserende wijn van deze internationale druiven gemaakt, zoals een Blanc de Noirs van Pinot Noir, waaruit het vakmanschap van de wijnmaker blijkt!

Cantina della VoltaDe boutique winery Cantina della Volta maakt hoogwaardige mousserende wijnen van de inheemse Lambrusco druiven. Wijnmaker Christian Bellei wordt in Italië geroemd om zijn wijnmaak kunsten van metodo classico wijnen. Na enkele jaren expirimenteren is wijnmaker Christian Bellei begonnen met het produceren van mousserende wijnen met de traditionele methode, metodo classico op zijn Italiaans. Het wijngaardbeheer is sterk aangepast om het juiste fruit te leveren voor deze wijnen. Veel van de betere wijngaarden zijn nog in eigendom van familie’s die de druiven leveren aan verschillende bedrijven. Uit de oudste wijngaarden heeft Cantina della Volta de eerste keus voor het beste fruit. Alleen met de meeste nobele druif, Lambrusco di Sorbara, wordt wijn gemaakt. Er worden 4 wijnen van Lambrusco gemaakt; Rosé, Rood, Blancs de Noir en Rimosso. Elk met een geheel eigen karakter (en kleur), geen van allen zijn deze wijnen zoet! In 2016 heeft de Italiaanse wijngids Gambero Rosso de Rosé Lambrusco di Modena 2013 Tre Bicchieri toegekend. In enkele wijngaarden in eigendom van familie Bellei is Chardonnay en Pinot noir aangeplant. Op zeer beperkte schaal wordt mousserende wijn van deze internationale druiven gemaakt, zoals een Blanc de Noirs van Pinot Noir, waaruit het vakmanschap van de wijnmaker blijkt!

Toont alle 2 resultaten