Exclusieve Italiaanse wijnen

Alto Adige in Scheveningen op 30 maart

Alto Adige in Scheveningen op 30 maart

Op de laatste zondag van Maart wordt de derde Scheveningse wijnspijswandeling georganiseerd. Voor de derde keer op rij heeft het team van restaurant Lemongrass een mooie wijnspijs combinatie samengesteld in nauwe samenwerking met Vino & Vetro. We mogen natuurlijk nog niets verklappen, het is een verrassende combinatie geworden met een van de populaire wijnen uit Alto Adige van K. Martini & Sohn.

Alto Adige of Süd Tirol?

Begin vorig jaar bezocht de eigenaar Gabriël Martini uit Girlan in Alto Adige ons in Nederland en ook restaurant Lemongrass in de Scheveningse haven. Ter plekke beloofde hij aan sommelier Franz Mens om voor de eerstvolgende editie wijn beschikbaar te stellen. Die belofte is gestand gedaan, en gezamenlijk met wijnhuis Martini sponsort Vino & Vetro de wijnen voor de wijnspijswandeling ook dit jaar weer.

Vaak leggen we het verschil uit tussen Alto Adige en Süd Tirol: “dat is er niet”. Dit noordelijke gebied direct onder de Brennerpass in Oostenrijk is officieel tweetalig. Op veel wijnen uit deze regio komt u beide herkomstbenamingen tegen. Op de wijnen van Martini staat meestal ook het druivenras in beide talen vermeld: “Weissburgunder” en “Pinot Bianco“. Dezelfde druif in een fles uit Alto Adige en Süd Tirol, vierdubbel op zullen we maar zeggen. Uitzondering op de regel is de hieronder genoemde Gewürztraminer, een druif zonder Italiaanse vertaling.

Wijnspijs specialisten bij Lemongrass

Bij restaurant Lemongrass kunt u een zeer verrassende wijnspijs combinaties proeven waarbij een van de Martini wijnen een glansrol heeft. Voor veel mensen is de Gewürztraminer een moeilijke druif, met soms zeer uitgesproken wijnen. Zo niet de Martini Gewürztraminer, dit is een wijn die mild, aromatisch en niet zoet is. Bij restaurant Lemongrass wordt deze wijn al lange tijd als begeleider van Zeeuwse oesters geadviseerd. Een aparte en uitdagende combinatie die u zeker geprobeerd moet hebben!

En nee, dit is niet wat u tijdens de wijnspijswandeling aangeboden krijgt, dat blijft nog even onder de pet.

Voor meer informatie en inschrijven voor zondag 30 maart gaat u naar de site van de wijnspijs.nl