Exclusieve Italiaanse wijnen

Over Vino & Vetro

Vino & Vetro is importeur van Italiaanse kwaliteitswijnen. Sinds 2001 importeren we uit vrijwel elke regio in Italië wijnen van zeer kleine tot middelgrote wijnhuizen.
In vrijwel elke prijsklasse heeft Vino & Vetro iets bijzonders te bieden. Voor nagenoeg elke wijn in ons aanbod hebben wij vaste afnemers, zakelijk en particulier. Dit zijn professionals, wijnliefhebbers, en gewone drinkers.

Italiaanse restaurants, betere- en top horeca is al vele jaren bekend met ons assortiment Italiaanse klassewijnen. Particuliere wijnliefhebbers kunnen via internet een groot deel van het assortiment direct bij ons bestellen.

Selectie op kwaliteit staat altijd voorop. De regio, producent en wijnen moeten iets extra’s brengen. Zowel in ons assortiment als op de markt in Nederland. De focus ligt daarbij op de autochtone druivenrassen horend bij de regio. Als een wijn of druivenras al ruim beschikbaar is op de markt, brengt Vino & Vetro juist een andere wijn en niet nog meer van hetzelfde. Er is natuurlijk maar één manier om dit echt te beoordelen: door te proeven!

35 Producenten en 175 wijnen

Vino & Vetro vertegenwoordigt nu 35 producenten met in totaal 175 wijnen uit Italië, op enkele coöperaties na vrijwel allemaal familiebedrijven waar het wijngaardbeheer en maken van wijn belangrijker is dan de marketing. Bij succes betekent deze kleinschaligheid dat bijzondere wijnen soms zijn uitverkocht. De schaarste betekent ook dat de wijnen exclusief zijn, en soms alleen bij voorinschrijving verkrijgbaar.
We zijn er trots op dat onze wijnhuizen inmiddels veel onderscheidingen mogen ontvangen voor hun wijnen en in enkele gevallen zijn uitgegroeid tot absolute A-merken in Italië en de wereld. Sinds 1 september 2018 is onze opslag verhuisd van Delft naar Amsterdam. Zelf afhalen van wijnen is alleen mogelijk op afspraak.

Sinds 1 januari 2015 is Vino & Vetro na jaren van samenwerking overgenomen door Patrick van Gool. Oprichter Jan Alfrink is nog steeds betrokken als “Italiaans geweten” en ambassadeur van Vino & Vetro, nu met een welverdiend wijnpensioen na 14 jaar dagelijkse wijnwerkzaamheden.

Ons vestigingsadres is in Amsterdam, de wijnopslag is sinds 1 september 2018 ondergebracht bij CJ Hendriks in Amsterdam. Bezoek of afhalen is alleen mogelijk op afspraak.