Exclusieve Italiaanse wijnen

Chianti Classico bekroond met drie glaasjes

De Chianti Classico 2011 van Borgo Salcetino heeft dit jaar voor het eerst de beroemde 3 glaasjes onderscheiding ontvangen. Ook wel Tre Bicchieri in het Italiaans, is dit in de wijnwereld al jaren een onderscheidende prijs. Wijnen en wijnmakers hebben hun naam en doorbraak vaak te danken gehad aan deze onderscheiding van de Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Zeer veel goede producenten sturen jaarlijks wijnen in ter beoordeling en het halen van de finaleronde is al een prestatie op zich. Om in de finale de beroemde 3 rode glaasjes te ontvangen betekent dat de wijn een behoorlijk stuk boven de concurrenten uitsteekt. Wat u ook mag denken van de zeer vele concoursen, medailles en 90+ punten,

De wijnfamilie Livon uit Friuli heeft geruime tijd geleden het wijnhuis Borgo Salcetino in de Chianti Classico streek overgenomen en sindsdien is langzaam maar zeer zeker de kwaliteit van de Chianti wijnen verbeterd. De interne samenwerking en tussen de wijnmakers van de verschillende Livon domeinen heeft tot een meer stabiele en continue toenemende kwaliteit geleid. Ook heeft de Chianti Classico Riserva “Lucarello” 2009 vorig jaar een zeer hoge beoordeling van 92 punten van het Engelse wijnblad Decanter mogen ontvangen. Inclusief vermelding op de voorkant van de gids.

Beide Chianti Classico wijnen zitten al meer dan 10 jaren in het assortiment van Vino & Vetro en hebben een trouwe schare aan kopers. Door de onderscheidingen en hogere vraag hebben wij al de nodige voorraad ingeslagen. We hopen zo onze vaste en nieuwe klanten te voldoende te kunnen voorzien van deze mooie en zeer typische Chianti wijnen.

Beide wijnen zijn nu al goed drinkbaar, maar zullen met tijd nog beter worden. De Chianti Classico zal zeker nog 3 tot 5 jaren verbeteren en daarna nog zeker 7 tot 10 jaren houdbaar zijn. Voor de Riserva “Lucarello” kunnen hier gerust nog enkele jaren bij geteld worden. Wanneer is de wijn op zijn best? Dat ligt geheel aan uw eigen voorkeur, als u maar vaak proeft om het te proberen!

Chianti Classico Riserva Lucarello Cover