Exclusieve Italiaanse wijnen

Driemaal “Top 3” van de Winterproeverij

Er was veel te proeven en te discussiëren. Vroeg in de ochtend ontvingen wij de ‘serieproevers’. Vaak willen zij ongestoord al onze wijnen doorproeven. Na een rustiger moment tijdens de lunch ontvangen wij families (met kinderen en tekengerei) en natuurlijk groepen van vrienden en kennissen. Zoals altijd waren er ook nieuwe gezichten, die wel of niet schrokken van de hoeveelheid open wijnen. We doen altijd ons best om iedereen te woord te staan en te helpen, op de hele drukke momenten is dat soms lastig.

We worden altijd gevraagd wat de best verkochte wijnen zijn. Bezoekers kunnen na het proeven de wijnen direct uit onze opslag meenemen, de populariteit van een wijn kunnen we zo heel makkelijk bepalen. Toch is het vaak een verassing welke wijnen het meest worden gekocht. Hieronder onze top 3 wit en rood van de afgelopen proeverij:

Wit

Rood

Castello di Verrazzano presenteerde al hun Toscaanse rode wijnen, van basis tot en met top, van een enkele wijn zelfs twee jaargangen om goed te kunnen vergelijken. De basiswijn “minituscan” is bijzonder goed gegaan, net als de Chianti Classico’s. De topwijnen zijn natuurlijk kostbaar, maar toch hebben we hier ook beide oudere jaren van uitverkocht.

Castello di Verrazzano

Voor Vino & Vetro was dit alweer een goede proeverij, waarbij opviel dat er zeer divers is ingekocht, wellicht al richting het kerstdiner? Onze vaste en nieuwe klanten bedanken wij zeer voor de komst en hopen dat u veel plezier heeft van de wijnen.