Exclusieve Italiaanse wijnen

Daverende Winterproeverij in Delft

Vermentino di Sardegna

Vermentino di Sardegna

Stipt bij de start om 11:00 uur kwam onze eerste proever binnenlopen waarna het niet meer stopte tot na 17 uur. Het was een echte revival van onze “Winterproeverij” zoals we die in het verleden hebben meegemaakt. Het was gezellig druk met veel vaste klanten en behoorlijk wat nieuwe gezichten die met ons gevarieerde assortiment hebben kunnen kennismaken. We zijn zeer in ons nopjes met de vele bezoekers en het resultaat, voor het eerst in jaren raakten meerdere wijnen direct tijdens de proeverij uitverkocht. Daar maken wij graag 43 wijnen voor open!

Voor de eerste keer in het bestaan van Vino & Vetro is het ons gelukt om Cantine di Dolianova naar Nederland te halen en hun uitgebreide selectie op onze proeverij te laten presenteren. Andrea Pala heeft in het Italiaans de wijnen toegelicht aan onze klanten, met wat hulp van onze kant…

Bezoekers aan onze eigen proeverijen kunnen na het proeven en selecteren de wijnen direct uit onze opslag meenemen. Ook voor ons is het vaak een verrassing welke wijnen het meest worden gekocht. Hieronder onze top 3 wit en rood van de afgelopen proeverij:

Wit

  • Dolianova Vermentino di Sardegna “Naeli” 2013
  • Roccolo Grassi Soave Superiore 2011
  • VillaChiopris Pinot Grigio 2013

Rood

  • Dolianova Blasio Cannonau Riserva 2009
  • Dolianova Anzenas Cannonnau 2011 (is inmiddels uitverkocht, 2012 is net gearriveerd)
  • Rugolin Valpolicella Superiore Ripasso 2012

Zowel bij wit als rood verkochten we veel uit onze brede selectie. Een doosje meer van Santa Eurosia Prosecco, Ricchi Mandorlo of Dolianova Perlas Nuragus hadden bij de witte wijnen in de top 3 gestaan.
Datzelfde zagen we bij de rode wijnen: hier haalde de Cantina Offida Rosso Piceno en Canicatti Aquilae Nero d’Avola de top 3 net niet.

Cantine di Dolianova maakte indruk met een goede prijs kwaliteitverhouding en de zeer brede range van instapwijn tot en met hoge kwaliteit van Montesicci (wit) en Terresicci (rood). De bekende toppers Naeli en Blasio zijn al vele jaren hardlopers in ons aanbod. Verrassend was het grote success van de ‘basis’ Cannonau Anzens, die direct uitverkocht raakte. Inmiddels hebben we het nieuwe jaar 2012 binnengekregen. Terug van weggeweest is de rode topwijn Terresicci, die we eerder ons assortiment hadden. Ook deze topwijn van Dolianova raakte ook uitverkocht en hebben we inmiddels bijbesteld.

Tot slot viel ons op dat veel vaste klanten goed voorbereid de proeverij bezochten. Sommigen zelfs met een bestellijst van wijnen die niet op de proeftafel stonden, om deze direct uit de kelder mee te nemen. Handig voor iedereen en toch 5% extra proeverijkorting!

Onze vaste en nieuwe klanten bedanken wij zeer voor de komst en hopen dat u veel plezier heeft van de wijnen.