Exclusieve Italiaanse wijnen

Eerste Livon wijnen van 2013 gearriveerd!

Eerste Livon wijnen van 2013 gearriveerd!

Dit jaar kwamen de eerste 2013 wijnen van Livon uit Friuli. Alleen wit want de rode wijnen worden pas tegen de zomer gebotteld. Voor ons speciale aandacht omdat we een mooie deal met Livon hebben onderhandeld over de VillaChiopris Pinot Grigio 2013. Een veelgevraagde wijn die niet uit het assortiment van Vino & Vetro is weg te denken. Van verschillende vaste afnemers hoorden we dat de prijs zo langzamerhand wel wat hoog was geworden. In vriendelijke onderhandelingen met Livon hebben we de prijs kunnen verlagen voor het gehele oogstjaar 2013. Nu kunnen we deze kwaliteit Pinot Grigio voor een zeer mooie prijs aanbieden.

Altijd een mooi moment, de eerste wijnen van het laatste oogstjaar die bij ons binnen komen. Er is dan al veel over gezegd en geschreven, de verwachtingen zijn opgeschroefd of juist getemperd. Maar zo’n pallet met de eerste dozen met een nieuw jaartal worden altijd met bijzondere aandacht geopend.

Allemaal leuk, als de wijn zich dan ook kan meten met de verwachting! De vaste klanten van Vino & Vetro weten dat we kritisch zijn en adviseren over de drinkbaarheid en gebruik. We zijn blij te kunnen melden dat de VillaChiopris Pinot Grigio 2013 direct al kwalitatief voldoet aan de verwachtingen met veel frisse geuren en fruit met mooie zuren. Misschien zelfs overtreft, maar dat mag een ieder zelf beoordelen.

Als laatste hebben we nu een definitieve primeur voor deze wijn: VillaChiopris Pinot Grigio is van 2013 ook leverbaar met schroefdop! Vorig jaar hebben we dit al voorzichtig geprobeerd bij een paar klanten, nu hebben we definitief besloten deze sluiting te gaan voeren op vraag van onze grotere afnemers in de horeca. U kunt kiezen uit kurk- of schroefdopsluiting, denk hierom als u bestelt.

Tegelijkertijd hebben we ook de VillaChiopris Ribolla Gialla 2013 ontvangen. Sinds vorig jaar nieuw in ons assortiment en nu al met vaste volgers die deze wijn weten te waarderen. Deze wijn is onlangs gebotteld en heeft nog baat bij enkele weken rust op de fles. Nu al met veel bloemigheid en geel fruit, maar het fruit en frisse zuren zijn nog niet helemaal tot rust gekomen in de fles.