Exclusieve Italiaanse wijnen

Introductie Barolo van Attilio Ghisolfi

Introductie Barolo van Attilio Ghisolfi

Geruime tijd zijn we op zoek geweest naar een Barolo aanvulling van serieuze kwaliteit in ons assortiment. Het lange zoeken en het nodige geduld heeft uiteindelijk een mooi resultaat opgeleverd. We zijn trots dat Vino & Vetro exclusief in Nederland de wijnen van een top Barolo wijnmaker Attilio Ghisolfi kan aanbieden.

Deze week is een eerste kleine zending in onze kelders ontvangen. De komende tijd zullen we gebruiken om de wijnen te introduceren aan zowel particuliere- als horecaklanten en zo de interesse vast te stellen en mogelijk meer allocatie van de wijnen te verkrijgen bij Ghisolfi.

We hebben zo snel mogelijk een kleine introductieproeverij georganiseerd voor onze vaste klanten bij Restaurant Bickers aan de Werf in Amsterdam. Voor de deelnemers hebben we samen met het restaurant een Barolo menu samengesteld waarbij uiteraard wijnen van Ghisolfi worden geschonken.

Deelname aan proeverij is nog beperkt mogelijk na aanmelding via info@vinovetro.nl

Bijzonder klasse van Ghisolfi Barolo

Het wijnhuis Ghisolfi maakt sinds drie generaties alsmaar beter gewaardeerde wijnen. De internetzoekers onder onze klanten zullen dit bevestigd zien door diverse zeer hoge beoordelingen in de internationale media. De  Barolo Bussia 2009 heeft dit jaar 3 rode glaasjes van de Gambero Rosso wijngids ontvangen in Italië. We zijn trots dat we deze grote Barolo’s exclusief in Nederland voor hele schappelijke prijzen kunnen aanbieden.

Beperkte beschikbaarheid

Het familiebedrijf Ghisolfi produceert slechts 45.000 flessen wijn per jaar. Door de hoge waarderingen en de wereldwijde vraag zijn de wijnen vaak snel uitverkocht. In tegenstelling tot veel andere topproducenten hanteert Ghisolfi zeer redelijke prijzen. Dit voordeel heeft als nadeel dat een bewaarwijn als Barolo redelijk jong wordt verkocht en nog vele jaren kan rijpen. Als liefhebber van dit soort wijnen adviseren wij u om elk jaar iets te kopen en weg te leggen zodat u een voorraad Barolo wijnen opbouwt die steeds mooier worden.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid hebben we besloten om de Barolo’s ook per fles te leveren. Zo kunnen we helpen bij het opbouwen van een Barolo selectie over meerdere jaren zonder dat u in gehele dozen Barolo moet investeren.