Nieuw: Tintilia van Claudio Cipressi uit Molise
Na een stille introductie eerder dit jaar voor onze horecaklanten weten we het zeker: drie nieuwe wijnen van Claudio Cipressi nemen we met plezier op in het assortiment. Een witte wijn van Falanghina, zeer gastronomisch en totaal niet lijkend op de volle en rijpe Falanghina wijnen uit Campanië. Daarnaast nog twee rode wijnen gemaakt van… Tintilia.
Claudio Cipressi hoort bij een handvol wijnmakers die Tintilia weer uit de vergetelheid heeft gehaald. Zijn Tintilia geldt als een referentie voor de kenners. Vele jaren van experimenteren met vinificatie en wijngaardbeheer heeft tot een fraai resultaat geleid. De Tintilia blijkt wel flesrijping nodig te hebben en dat maakt de wijn uiteindelijk ook wat prijziger. Een volledig biologische wijn met een geheel eigen smaakprofiel. Deze bijvangst was het resultaat van een zoektocht naar een gastronomische Falanghina, die wel gelukkig ook hebben gevonden.
De Falanghina hebben we bij wijze van introductie aan onze December 2022 Buon Gustaio mixdoos toegevoegd.