Exclusieve Italiaanse wijnen

Prijswinaar Rosso Piceno: “veel waar voor je geld”

Prijswinaar Rosso Piceno: “veel waar voor je geld”

Veel waar voor je geld“, is de conclusie in de Koopgids Italië van Perswijn. Onze Rosso Piceno van Cantina Offida is verkozen tot beste wijn. In de prijsklasse tot € 7,50 werd de wijn verkozen boven andere Italiaanse wijnen.  Een wijn voor alledag die vrijwel iedereen ‘lekker‘ vindt en makkelijk combineert met eten, zonder scherpe randjes. Veel fruit van kersen, frisheid en net voldoende body. Al vele jaren een bestseller in ons assortiment en huiswijn bij restaurants die graag een goede wijn per glas schenken. We zijn blij dat deze ‘altijd goed‘ wijn een onderscheiding heeft gekregen van Perswijn. Lang niet altijd krijgen onze best verkopende wijnen een uitverkiezing door professionele proefpanels. Voor de volledigheid en objectiviteit hieronder de tekst uit de Koopgids Italië;

In de finale onder de € 7,50 werden we blij verrast door een paar uitstekende rode wijnen die stuk voor stuk echt Italiaans waren, getypeerd door hun druif en herkomst. Moeilijk kiezen dus. Na enig wikken en wegen vonden we dit de winnaar, en uiteindelijk moet je dan constateren dat een regio als de Marche vaak veel waar voor zijn geld biedt.
Deze lokale coöperatie maakt gewoon heerlijke wijnen, mooi getypeerd voor de streek. Deze is afkomstig uit Piceno, of Rosso Piceno zoals hij meestal wordt genoemd, het grote wijn-gebied aan de Adriatische kust ten zuiden van Ancona, waar we een gul kleiterroir vinden.
Hij moet sangiovese en montepulciano bevatten, en in dit geval is het van beide druiven 50%. In het geval van de sangiovese is dat ook de maximaal toegestane hoeveelheid.
De wijn is fruitig gemaakt, met een mooie combinatie van de elegantie van de sangiovese en de kracht van de montepulciano. Hij wordt vergist en opgevoed op roestvrij staal, waardoor hij mooi fruitig en soepel is. Heerlijk veel waar voor je geld.

(bron: Perswijn Koopgids Italië)