Exclusieve Italiaanse wijnen

Prijswinnaars bij Open Wijnen competitie van Proefschrift

Prijswinnaars bij Open Wijnen competitie van Proefschrift

Twee van onze wijnen zijn prijswinnaars in de Huiswijn / Open Wijnen competitie van het wijntijdschrift Proefschrift. De Cannonau di Sardegna Riserva “Blasio” van Dolianova en de Taurasi Riserva “Rajamagra” van Vinosia kregen een eervolle onderscheiding van de jury als beste huiswijn/open wijn in de categorie regionaal.

Wij waren nog bezig aan ons jaarlijkse bezoek een de grote Italiaanse wijnbeurs Vinitaly in Verona toen op donderdag 10 april jl. in The Grand in Amsterdam door Proefschrift de prijswinnaars van de Nationale Huiswijn / Open Wijnen bekend werden gemaakt. Twee van onze ingezonden wijnen werden door de vakjury beloond als beste wijn.

Blasio bij Bickers

Bij Restaurant Bickers aan de Werf in Amsterdam wordt sinds afgelopen zomer met success de Cannonau di Sardegna Riserva Blasio van wijnhuis Dolianova (uit Sardinië) geschonken. Deze alom geliefde wijn is al vele jaren een hardloper in ons assortiment. Een zeer mooie prijs / kwaliteit verhouding voor deze vol fruitige wijn met de nodige kracht. Deze wijn was prijswinnaar in de categorie “Restaurants” in de regio Amsterdam.

Aglianico in Zeeland

In Zeeland bij Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp wordt sinds enkele jaren de Taurasi Riserva Rajamagra van het wijnhuis Vinosia (uit Campanië) per glas geschonken. Deze krachtige en zeer volle wijn uit 2005 is op de top van zijn drinkbaarheid gekomen en een voorbeeld van een volbloed Zuid-Italiaanse wijn, helemaal gemaakt van aglianico druiven.  De Rajamagra was winnaar in de categorie “Elite” in de regio Zeeland.

Beide wijnhuizen worden al vele jaren door Vino & Vetro in Nederland geïmporteerd. Een overzicht van de zeer diverse assortimenten van Dolianova uit Sardinië en Vinosia uit Campanië staan op onze website.

Wij danken Clarissa Alfrink en Daniëlle (gastvrouw van Bickers aan de Werf) voor de representatie van Vino & Vetro bij de prijsuitreiking. Dat staat natuurlijk ook veel beter op de foto! (tweede en derde van rechts vooraan)

2014-prijswinnaars-open-wijn