Exclusieve Italiaanse wijnen

Rosso Piceno van Cantina Offida prijswinnaar huiswijn

Bij de A Tavolo huiswijnverkiezing van 2014 is onze Rosso Piceno van Cantina Offida tot winnaar uitgeroepen. Een professioneel proefpanel onder leiding van wijnjournalist en Italiëkenner Fred Nijhuis heeft in verschillende prijscategorieën de beste inzendingen gekozen.

Italiaanse huiswijn

De A Tavolo huiswijnverkiezing is een selectie van beste huiswijn bij Italiaanse restaurants en wordt georganiseerd door Italië in Bedrijf van uitgever DSV media. Alle importeurs waarvan de wijnen per glas worden geschonken bij Italiaanse restaurants mogen inzendingen doen. Per prijscategorie wordt een witte en rode wijn benoemd tot beste huiswijn van 2014. De samenstelling van het proefpanel en een overzicht van alle prijswinnaars en restaurants vindt u op de site van Italië in Bedrijf.

Vino & Vetro is vereerd met de erkenning en vinden het erg leuk omdat we pas in het voorjaar van 2013 de wijnen van Cantina Offida aan ons assortiment hebben toegevoegd. Restaurant Due Napoletani uit Amsterdam kiest haar wijnen op typiciteit en betaalbaarheid. Eigenaar Nunzio Nasti Sorrentino was de eerste van onze klanten die de Rosso Piceno als huiswijn koos, Nunzio wil de gasten graag wijnen aanbieden die karakter van Zuid-Italië aan tafel brengen voor een vriendelijke prijs.

Cantina Offida

Het wijnhuis Cantina Offida ligt in het gelijknamige dorpje Offida, midden de provincie Ascoli Piceno in het zuidelijk deel van De Marken. De glooiende heuvels bijna midden tussen de Adriatische zee en de bergen van de Apennijnen hebben een klimaat en bodemsoorten om zeer goede wijnen te kunnen maken van een constant kwaliteitsniveau. In de recente geschiedenis was Cantina Offida een coöperatie voor de lokale wijnboeren. Sinds enkele jaren is het overgenomen door een groep van wijnmakers en is gelijk de overgang ingezet naar het maken van kwaliteitswijnen van vooral lokale druivenrassen.