Exclusieve Italiaanse wijnen

Vino & Vetro sponsor bij Kookwedstrijd Slag op de Schelde

YERSEKE / OOSTERSCHELDE – Afgelopen maandag 18 mei was de primeur van de Kookwedstrijd “Slag op de Schelde”. De organisatie van het unieke evenement was in handen van onze goede relatie Restaurant Katseveer (*) in Slag op de ScheldeWilhelminadorp, Jessica en Rutger van der Weel hebben met hun team en in nauwe samenwerking met het koksgilde Zeeland een zeer mooi evenement georganiseerd op een unieke locatie: in de Oosterschelde. Voor deze primeur hadden de weergoden duidelijk geen trek in asperges.

Uit 19 inzendingen van vele gerenommeerde restaurants werden 6 finalisten gekozen. Gedurenden de dag werden 20 couverts geserveerd aan een vakjury, persjury en aantal genodigden. De teams werden genummerd en ieder gerecht werd blind geserveerd en daarna vanuit de keuken van toelichting voorzien via de geluidsinstallatie. Bij de beoordeling speelden creativiteit, presentatie, seizoensgebondenheid en wijn/spijs een rol. De beleving van het gehele gerecht werd beoordeeld. De vakjury en persjury bleken een verschillende winnaar te hebben gekozen van deze kookwedstrijd: Takis Panagakis won de persprijs en Jelle Conijn de prijs van de vakjury.


 

Cantina Offide Pecorino DOCGVino & Vetro is als huisleverancier voor de Italiaanse wijnen van Katseveer gevraagd om de 60 gasten tijdens het evenement met een goed glas Italiaanse wijn te voorzien. We kozen voor een wijn die niet op de kaart staat van Restaurant Katseveer: de Pecorino DOCG van Cantina Offida. En ja: Pecorino is niet alleen schapenkaas maar ook een druivenras dat met name in het zuiden van De Marken wordt geteeld waarmee bijzonder karaktervolle wijnen worden gemaakt. Tijdens de prijsuitrijking is iedereen voorzien van een glas Prosecco van VIllaChiopris, de bubbelwijn voor het huisaperitief van Restaurant Katseveer.


 

De bokaal van deze wedstrijd werd gemaakt door de & Vetro in onze naam. Jan Alfrink heeft bij zijn afscheid in de dagelijkse gang van zaken bij Vino & Vetro nu meer tijd voor zijn glasblaas hobby. Op verzoek van Jessica heeft hij een unieke Oosterschelde bokaal gemaakt. De winnaars Jelle Conijn en Yorrick Jansen van Cieul Blue (**) hebben de bokaal in ontvangst genomen. We hebben snel een foto gemaakt voordat deze bokaal definitief op de hoogste verdieping van het Okura hotel komt te staan. Mocht u een smoes nodig hebben…