Exclusieve Italiaanse wijnen

Van huiswijn tot prijswinnaar op Perswijn Voorjaarsproeverij

Perswijn-Voorjaar-2014Op zondag 25 mei presenteert Vino & Vetro een kleine selectie van haar assortiment op de Perswijn Voorjaarsproeverij. Verschillende van onze wijnen zijn de afgelopen maanden ingezonden voor de vele wedstrijden van diverse media, waar we vaak de finalerondes hebben gehaald.

De locatie is Hotel Casa400, vlakbij het Muiderpoort Station in Amsterdam.

Het beoordelen van de kwaliteit van wijn is een zekere mate van objectief. Zeker als tijdens de voorselecties alle wijnen blind worden geproefd door een meervoudige jury. De persoonlijke voorkeuren van personen worden door gecompenseerd door meningen van meerdere juryleden. Hoe het ook wordt gedaan, een zekere mate van beleving is altijd aanwezig, zelfs bij professionals. De beleving is persoonlijk en kunt u alleen ervaren door te proeven.

Onze klanten vragen vooral eerst kwaliteit, dan smaak en tenslotte moet de wijn goed zijn geprijsd. Vino & Vetro heeft altijd eerst op kwaliteit geselecteerd. Recentelijk is prijs een belangrijkere factor geworden. Als wij een goede wijn introduceren met een te hoge prijs, zal deze wijn zeer moeilijk verkoopbaar zijn. Net zo vervelend is het imago van goedkope wijn, nog steeds vaak geassocieerd met hoofdpijn! De recente aanwinsten in ons assortiment bewijzen dat dit zeker niet zo hoeft te zijn.

Een mooi voorbeeld is de Rosso Piceno van Cantina Offida uit De Marken. Een soepele, fruitige wijn die makkelijk drinkt maar toch meer wijn is dan een simpele slobber. Recentelijk door de A Tavola huiswijnverkiezing gekozen tot beste huiswijn in zijn prijsklasse.

Een ander voorbeeld is de Rosato di Aglianico van Vinosia uit Campania. Een volle rosé, gemaakt van de krachtige Aglianico druif. Iets heel anders dan de gemiddelde rosé die u krijgt geserveert. Deze wijn is in de finaleronde van het Perswijn Zomerconcours gekomen.

Tot slot hebben we een prijswinnaar in de categorie Elite restaurants van het wijnvakblad Proefschrift, waar de zeer krachtige Taurasi Riserva Rajamagra van Vinosia een prijsontving voor de beste huiswijn / open wijn in de regio.

Deze wijnen en meer kunt u bij ons proeven op de Perswijn Voorjaarsproeverij op zondag 25 mei aanstaande voor particulieren en maandag 26 mei voor professionals in de horeca.

U kunt zich inschrijven voor via de website van Perswijn. Vraag ons of er nog vrijkaarten beschikbaar zijn voordat u zich aanmeldt. (selecteer onderaan de knop ‘normale bezoekers’)