Exclusieve Italiaanse wijnen

Vino & Vetro op Wine Professional 2015

Vino & Vetro op Wine Professional 2015

Voor het eerst in haar 14-jarige bestaan neemt Vino & Vetro deel aan Wine Professional, een van de belangrijkste wijnevenementen voor de zakelijke markt in Nederland. Van maandag 12 tot en met woensdag 14 januari 2015 kunt u onze stand 242 bezoeken. Dat is vlak bij het Forum Gastronomicum en de Nespresso stand.

Tijdens de eerste deelname aan Wine Professional prestenteert Vino & Vetro twee zeer succesvolle producenten uit haar assortiment.

Het tophuis Livon uit Friuli wordt al sinds 2001 door Vino & Vetro vertegenwoordigd op de Nederlandse markt. Bij veel professionals en connaisseurs is Livon bekend om de uitgesproken zuivere wijnen die elk jaar van bijzonder hoog niveau zijn.

In 2014 vierden we samen met Livon in Friuli hun 50 jarig bestaan als wijnhuis. Door de jaren heen heeft Livon met haar wijnen vele onderscheidingen gewonnen, teveel om op te noemen. De ‘signature wijn‘ van Livon is de Braide Alte, een witte blend uit de Collio heuvels gemaakt met Chardonnay, Sauvignon, Moscato en Picolit. Vanzelfsprekend te proeven bij ons op de stand, verder hebben we een zeer representatieve selectie van de Livon wijnen uit Friuli, Toscane en Umbrië.

Met Cantina Offida uit de zuidelijke Marken presenteren we een relatieve nieuwkomer in onze assortiment. Mede gebaseerd op de vraag uit de horecawereld voor meer dan gemiddelde, en toch betaalbare schenkwijnen. In 2013 hebben we Cantina Offida geselecteerd, op basis van de Rosso Piceno, Passerina en Pecorino. Met deze wijnen bieden we een zeer mooi aanbod aan betaalbare instapwijnen voor de horeca en vakhandel. Het afgelopen jaar is deze keus succesvol gebleken, meerdere restaurateurs en winkeliers hebben de Rosso Piceno geselecteerd!

Begin 2014 werd door een professioneel panel onder leiding van Fred Nijhuis onze Rosso Piceno verkozen tot ‘Beste Huiswijn’ voor Italiaanse restaurants. Lees hier meer…

De voormalige coöperatie is nu privé eigendom, echter nog steeds met meer dan 100 druiventelers en 150 hectare productiegebied. Door deze productievolumes kunnen wij aanvoer van de wijnen verzekeren. Namens Cantina Offida zal Curzio Renaioli alle dagen aanwezig zijn om u alles over de wijnen te vertellen.

Neem contact met ons op als u ons wilt bezoeken op Wine Professional 2015, voor dinsdag en woensdag hebben we nog enkele kaarten beschikbaar.
Ga naar www.wine-professional.nl voor de online catalogus en registratie.