Een inmiddels mooi ontwikkelde rode mousserende wijn, met wat oxidatieve kenmerken. Ruim 10 jaar geleden gedegorgeerd en mooi ontwikkeld voor de liefhebber
Op voorraad
- Beschrijving
- Extra informatie
Beschrijving
De rode mousserende wijn is de kennismaking met de hoge kwaliteit Lambrusco wijnen van Cantina della Volta. Zeer helder rood is dit een glas dat direct in het oog springt. Door de kleur is er vaak een associatie met zoet, deze wijn is echter verre van zoet! Na vinificatie is de wijn met de gisten op de fles verder gerijpt en voor een periode van 36 maanden. Voor deze stijl wijn is specifiek wijngaardbeheer nodig en strenge selectie van de druiven. Door de wat langere persing heeft deze bubbelwijn ook behoorlijke body waardoor deze heel goed als algemene maaltijdbegeleider kan worden gedronken. In de Mediterrane landen is het veel gebruikelijker om mousserende wijnen te gebruiken bij de hele maaltijd. Deze bubbelwijn is geheel gemaakt van Lambrusco di Sorbara druiven. Droog, rood en met mooie zuurgraad en heel divers palet aan rood fruit geuren en smaken. Een rode mousserende wijn op zich is al bijzonder, maar gemaakt van Lambrusco druiven èn geheel droog, maakt het nog meer het proberen waard!
Extra informatie
Producent | |
---|---|
Regio | |
Herkomstgebied | |
Smaakprofiel | |
Kleur | |
Druivenras | |
Alcohol | |
Oogstjaar | |
Volume |
Zoek in winkel
Wijn nieuws
Italiaanse wijn shop Vino & Vetro
Online verkoop van zelf geïmporteerde Italiaanse wijn, voor particulieren, wederverkopers en horeca
Vino & Vetro vertegenwoordigt vooral kleinere wijnhuizen uit heel Italië. Enkele van onze producenten zijn zeer exclusief en beperkt beschikbaar. Voor advies of informatie kunt u e-mail gebruiken of ons bellen.
Bestellingen per 6 flessen (1 doos) worden dezelfde week verstuurd.
Bedrijfsgegevens
Vino & Vetro AMSTERDAM
Mezquitalaan 104
1064 NS Amsterdam
Telefoon: +31 621 37 09 37
E-mail: info@vinovetro.nl
Opslag & afhalen
(alleen op afspraak)
CJ Hendriks
Latexweg 10 (Loods F)
1047 BJ AMSTERDAM
Ontvang de nieuwsbrief:
Klik hier om je aan te melden