Een liefhebbers Ripasso, droge stijl met aanwezige tannine’s en zuren. Zachte kastanjebitters in de afdronk
Uitverkocht
- Beschrijving
- Extra informatie
Beschrijving
Ripasso is inmiddels een bekende naam in wijnland. Vaak is het synoniem voor krachtig, rijp en zoet. De wijnen van Pietro Zanoni zitten aan de andere kant van het spectrum wijnen uit Valpolicella. Alle wijnen worden bewust droog gevinifieerd, er is dus vrijwel geen restzoet aanwezig. Zelf noemt Pietro dit de klassieke stijl van Valpolicella wijnen. Ripasso wordt gemaakt door de gewone Valpolicella ‘basiswijn’ nogmaals te vergisten op de schillen en pitten van de Amarone. Hierdoor wint de wijn aan concentratie en kracht. Echter, door het ontbreken van restzoet en een behoorlijke frisheid, worden deze Ripasso initieel soms als straf ervaren. Afhankelijk van het oogstjaar is er soms ook wat meer tijd nodig om de wijn geheel op dronk te laten komen. Na vinificatie wordt deze Ripasso ongeveer 12 maanden gerijpt in gebruikte barriques, hierdoor wordt de wijn wat zachter, maar krijgt ook meer structuur. Voor de liefhebbers die kennis willen maken met de ‘droge’ stijl van Ripasso is deze wijn zeker het proberen waard. In combinatie met eten komt deze Ripasso helemaal tot zijn recht en gaat niet vervelen.
Zoek in winkel
Wijn nieuws
Italiaanse wijn shop Vino & Vetro
Online verkoop van zelf geïmporteerde Italiaanse wijn, voor particulieren, wederverkopers en horeca
Vino & Vetro vertegenwoordigt vooral kleinere wijnhuizen uit heel Italië. Enkele van onze producenten zijn zeer exclusief en beperkt beschikbaar. Voor advies of informatie kunt u e-mail gebruiken of ons bellen.
Bestellingen per 6 flessen (1 doos) worden dezelfde week verstuurd.
Bedrijfsgegevens
Vino & Vetro AMSTERDAM
Mezquitalaan 104
1064 NS Amsterdam
Telefoon: +31 621 37 09 37
E-mail: info@vinovetro.nl
Opslag & afhalen
(alleen op afspraak)
CJ Hendriks
Latexweg 10 (Loods F)
1047 BJ AMSTERDAM
Ontvang de nieuwsbrief:
Klik hier om je aan te melden