Exclusieve Italiaanse wijnen

Berretta

Vini Berretta is een heel klein wijngoed in het zuiden van Toscane. In de typische rollende heuvels wordt één wijn gemaakt van de Sangiovese druiven. Toscane is een van de gerenommeerde wijnstreken uit Italië waar klassiekers en beroemde wijnen worden gemaakt. Vaak met bijbehorende prijzen. Azienda Vini Berretta licht een half uur rijden ten zuiden van het wereldberoemde Montalcino, naamgever van de Brunello wijnen. Het eigenlijke herkomstgebied in de “Alta Meremma” is Montecucco DOC. Vanwege de onbekendheid is in het verleden gekozen om de overlappende DOC Maremma te gebruiken omdat deze internationaal meer bekend was. De laatste jaren is juist meer vraag naar wijn ‘met een verhaal’  uit onbekendere gebieden met vaak nog een prima prijs/kwaliteit verhouding. Twee noodzakelijke weetjes over dit wijnhuis: Er is ook een Beretta familie met één R in de naam. Deze zeer bekende familie is beroemd en berucht als maker van de Beretta revolvers. Inmiddels heeft dit concern afsplitsingen, waaronder het bezit van meerdere wijngoederen. Er zijn dus meerdere Ber(r)etta’s die op Fikkie lijken. De naamgever van onze dubbele RR Berretta heeft een vriendelijkere geschiedenis. J.J. Berretta was een voetbalspeler die in de jaren 50 naar de Verenigde Staten emigreerde en daar professioneel Amerikaans football speler werd. Als ‘kicker’ van fieldgoals en punts verdiende hij zijn geld waarmee de Azienda Berretta nabij Porrona werd gekocht. De Maremma Toscana van Vini Berretta is ons assortiment sinds 2016 en heeft sindsdien een groeiende groep vaste kopers.

Vini Berretta is een heel klein wijngoed in het zuiden van Toscane. In de typische rollende heuvels wordt één wijn gemaakt van de Sangiovese druiven. Toscane is een van de gerenommeerde wijnstreken uit Italië waar klassiekers en beroemde wijnen worden gemaakt. Vaak met bijbehorende prijzen. Azienda Vini Berretta licht een half uur rijden ten zuiden van het wereldberoemde Montalcino, naamgever van de Brunello wijnen. Het eigenlijke herkomstgebied in de “Alta Meremma” is Montecucco DOC. Vanwege de onbekendheid is in het verleden gekozen om de overlappende DOC Maremma te gebruiken omdat deze internationaal meer bekend was. De laatste jaren is juist meer vraag naar wijn ‘met een verhaal’  uit onbekendere gebieden met vaak nog een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Twee noodzakelijke weetjes over dit wijnhuis:
Er is ook een Beretta familie met één R in de naam. Deze zeer bekende familie is beroemd en berucht als maker van de Beretta revolvers. Inmiddels heeft dit concern afsplitsingen, waaronder het bezit van meerdere wijngoederen. Er zijn dus meerdere Ber(r)etta’s die op Fikkie lijken.
De naamgever van onze dubbele RR Berretta heeft een vriendelijkere geschiedenis. J.J. Berretta was een voetbalspeler die in de jaren 50 naar de Verenigde Staten emigreerde en daar professioneel Amerikaans football speler werd. Als ‘kicker’ van fieldgoals en punts verdiende hij zijn geld waarmee de Azienda Berretta nabij Porrona werd gekocht.

De Maremma Toscana van Vini Berretta is ons assortiment sinds 2016 en heeft sindsdien een groeiende groep vaste kopers.

Toont alle 2 resultaten