Exclusieve Italiaanse wijnen

Ca' della Vigna

In 2023 introduceren we de wijnen van Ca’ della Vigna uit Colle Euganei. Net ten zuidwesten van Padova (Veneto) heeft dit bijzondere gebied voor Fior di Arancio de DOCG status. Fior di Arancio betekent oranjebloesem en is een alias voor de gele muskaat druif die in Noord-Italië bekend is. De eerste vermeldingen van gele muskaatwijn stammen uit de tijd van Homerus (800 v.Chr.). “Een wijn die smaakt als honing”. De Romeinen noemde de gele druif  “Apianae”, die veel bijen aantrokken door hun zoetheid. In de 13e eeuw werden de gele muskaatplanten door Venetiaanse kooplieden uit het Midden-Azië naar Colli Euganei gebracht. Niet veel later werden de wijnen door een priester op bescheiden wijze als ‘nectar van de goden’ verkocht. Het heuvelachtig gebied is al sinds de Romeinse tijden een buitengewone plaats. De thermale baden en natuurlijke rijkdom zorgen dat de keizers en keizerinnen hier hun vakantiehuisjes en wijngaarden hadden. Ca’ della Vigna is opgericht door een Catia Bolzonella en Willem Brouwer,  een architecten echtpaar met passie voor wijn en natuurbescherming. In Selvazzano Dentro, het noordelijk deel van de Euganische heuvels staat het domein. Op beschermde grond wordt op 3 hectare volledig biologisch gewerkt.

In 2023 introduceren we de wijnen van Ca’ della Vigna uit Colle Euganei. Net ten zuidwesten van Padova (Veneto) heeft dit bijzondere gebied voor Fior di Arancio de DOCG status. Fior di Arancio betekent oranjebloesem en is een alias voor de gele muskaat druif die in Noord-Italië bekend is.

De eerste vermeldingen van gele muskaatwijn stammen uit de tijd van Homerus (800 v.Chr.). “Een wijn die smaakt als honing”. De Romeinen noemde de gele druif  “Apianae”, die veel bijen aantrokken door hun zoetheid. In de 13e eeuw werden de gele muskaatplanten door Venetiaanse kooplieden uit het Midden-Azië naar Colli Euganei gebracht. Niet veel later werden de wijnen door een priester op bescheiden wijze als ‘nectar van de goden’ verkocht.

Het heuvelachtig gebied is al sinds de Romeinse tijden een buitengewone plaats. De thermale baden en natuurlijke rijkdom zorgen dat de keizers en keizerinnen hier hun vakantiehuisjes en wijngaarden hadden.

Ca’ della Vigna is opgericht door een Catia Bolzonella en Willem Brouwer,  een architecten echtpaar met passie voor wijn en natuurbescherming. In Selvazzano Dentro, het noordelijk deel van de Euganische heuvels staat het domein. Op beschermde grond wordt op 3 hectare volledig biologisch gewerkt.

Toont alle 4 resultaten