Exclusieve Italiaanse wijnen

I Carpini

Colli Tortonesi In het zuidoosten van Piemonte liggen de Tortona heuvels, ofwel Colli Tortinesi. In deze heuvels wonen veel eigenwijze wijnboeren die geloven in de oorspronkelijke -autochtone- druivenrassen. Naast de bekende Barbera zijn die de onbekendere Timorasso en Bonarda. Cascina I Carpini uit Pozzol Groppo in Piemonte is een volledig biologisch werkende wijnmaker, waar de Paolo Ghislandi met veel energie de scepter zwaait. Sinds 2017 hebben wij de basis Cascina I Carpini in het assortiment, zowel de Timorasso als de Barbera. Beide zeer prettige en goed drinkbare wijnen. Timorasso is een heel interessante druif, ze kan een fris en ziltige wijn leveren, maar ook ronde mondvullende wijn. Daarnaast is het een druivenras dat zeer goed kan rijpen op fles en ongewone diepe en complexe smaken kan opbouwen. Bij ons bezoek in het voorjaar in 2018 viel op hoe ruim en wijds de wijngaarden rondom de Cantina liggen, open en vrij van alle kanten. Heel belangrijk volgens Paolo omdat het helemaal biologisch werkt is er veel lucht en wind nodig om te zorgen dat rot geen kans krijgt. Dat lukt alleen niet elk jaar en ook daarom verschillen de wijnen per jaar van karakter. De bodem heeft veel krijt van de voormalige zeebodem wat de wijnen een ziltig en licht drogend karakter geeft.

Colli Tortonesi

In het zuidoosten van Piemonte liggen de Tortona heuvels, ofwel Colli Tortinesi. In deze heuvels wonen veel eigenwijze wijnboeren die geloven in de oorspronkelijke -autochtone- druivenrassen. Naast de bekende Barbera zijn die de onbekendere Timorasso en Bonarda.
Cascina I Carpini uit Pozzol Groppo in Piemonte is een volledig biologisch werkende wijnmaker, waar de Paolo Ghislandi met veel energie de scepter zwaait. Sinds 2017 hebben wij de basis Cascina I Carpini in het assortiment, zowel de Timorasso als de Barbera. Beide zeer prettige en goed drinkbare wijnen.
Timorasso is een heel interessante druif, ze kan een fris en ziltige wijn leveren, maar ook ronde mondvullende wijn. Daarnaast is het een druivenras dat zeer goed kan rijpen op fles en ongewone diepe en complexe smaken kan opbouwen.

Bij ons bezoek in het voorjaar in 2018 viel op hoe ruim en wijds de wijngaarden rondom de Cantina liggen, open en vrij van alle kanten. Heel belangrijk volgens Paolo omdat het helemaal biologisch werkt is er veel lucht en wind nodig om te zorgen dat rot geen kans krijgt. Dat lukt alleen niet elk jaar en ook daarom verschillen de wijnen per jaar van karakter. De bodem heeft veel krijt van de voormalige zeebodem wat de wijnen een ziltig en licht drogend karakter geeft.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.