Exclusieve Italiaanse wijnen

Corte Rugolin

Corte Rugolin Valpolicella Classico Wijnmaken doet de familie Coati al sinds 1918. De twee kinderen van vader Bruno Coati – Elena en Federico – hebben meer dan 10 jaar geleden het wijnbedrijf van richting veranderd en een hoger kwalileitsimago gegeven. Al jaren ontvangen de wijnen hoge beoordelingen in Italië en ver daarbuiten. Corte Rugolin is een klein bedrijf met 15 hectare wijngaard, waarvan zo’n 70.000 flessen worden geproduceerd. Voor alle wijnen gebruikt Corte Rugolin de drie voorgeschreven druivenrassen van Valpolicella Classico aangevuld met 10% autochtone rassen van zeer oude stokken. Dit geeft een herkenbaar karakter aan alle wijnen dat is terug te proeven. De mooie Valpolicella Ripasso wordt alom gewaardeerd, ‘thuiswijn’ bij veel van onze vaste afnemers. Er worden 2 stijlen Amarone geproduceerd, de Amarone ‘de le Strie’ is lichter en iets toegankelijker en heeft ook een vaste kern van afnemers. Dan is er de indrukwekkende Amarone Monte Danieli, een kanjer van een Amarone die ook vaak hoge scores krijgt. Recioto di Valpolicella is mooi met verschillende bloemen en kersen aroma’s en smaakimpressies en is net als de Amarone ook verkrijgbaar in twee stijlen; een meer moderne stijl met Recioto della Valpolicella Bruno Coati in een gewone ‘grote’ fles en de Recioto della Valpolicella in het gebruikelijke formaat. Tenslotte de Aresco Passito Veronese, een witte passito is traditie van de wijnmakers in Veneto, in een zeer bijzondere samenstelling.

Corte Rugolin Valpolicella Classico

Wijnmaken doet de familie Coati al sinds 1918. De twee kinderen van vader Bruno Coati – Elena en Federico – hebben meer dan 10 jaar geleden het wijnbedrijf van richting veranderd en een hoger kwalileitsimago gegeven. Al jaren ontvangen de wijnen hoge beoordelingen in Italië en ver daarbuiten.
Corte Rugolin is een klein bedrijf met 15 hectare wijngaard, waarvan zo’n 70.000 flessen worden geproduceerd. Voor alle wijnen gebruikt Corte Rugolin de drie voorgeschreven druivenrassen van Valpolicella Classico aangevuld met 10% autochtone rassen van zeer oude stokken. Dit geeft een herkenbaar karakter aan alle wijnen dat is terug te proeven. De mooie Valpolicella Ripasso wordt alom gewaardeerd, ‘thuiswijn’ bij veel van onze vaste afnemers. Er worden 2 stijlen Amarone geproduceerd, de Amarone ‘de le Strie’ is lichter en iets toegankelijker en heeft ook een vaste kern van afnemers. Dan is er de indrukwekkende Amarone Monte Danieli, een kanjer van een Amarone die ook vaak hoge scores krijgt. Recioto di Valpolicella is mooi met verschillende bloemen en kersen aroma’s en smaakimpressies en is net als de Amarone ook verkrijgbaar in twee stijlen; een meer moderne stijl met Recioto della Valpolicella Bruno Coati in een gewone ‘grote’ fles en de Recioto della Valpolicella in het gebruikelijke formaat. Tenslotte de Aresco Passito Veronese, een witte passito is traditie van de wijnmakers in Veneto, in een zeer bijzondere samenstelling.

Toont alle 5 resultaten