Exclusieve Italiaanse wijnen

Cantine di Dolianova

Sinds 2005 is de coöperatie Cantine di Dolianova vertegenwoordigd in ons assortiment. Dat zegt veel over de kwaliteit van de wijn en vele jaren van prettige samenwerking. In de loop van de jaren hebben we diverse gedaantewisselingen meegemaakt van de wijnen. De laatste was in 2017 waar een volledige ‘make over’ van het uiterlijk en de wijnen heeft plaats gevonden. Bijzondere zwarte flessen met een zeer onderscheidend uiterlijk, die initieel gemengd werd ontvangen.Gelukkig werd ook de kwaliteit van de wijn verbeterd, inmiddels wordt de ‘nieuwe’ Blasio (Cannonnau) en Prendas (vermentino) zeer goed verkocht. In het seizoen 2017/18 is de Prendas Vermentino onze beste verkopende wijn van het jaar geworden en sindsdien onze beste verkochte witte wijn. Sardinië is een heel groot en mooi eiland met een lange geschiedenis en verbindingen met verschillende culturen uit de oudheid. Er zijn archeologische bewijzen dat er honderden jaren voor de jaartelling al wijnbouw was in Sardinië. Het beschikt ook over een fantastische natuur met name in de binnenlanden. In Sardinië heeft veel autochtone druivensoorten. Witte druivenrassen zijn de Vermentino, Malvasia, Moscato en Nuragus en ‘rode’ druiven de Cannonau, Monica en de minder bekende Barbera Sarda. Natuurlijk zijn er nog meer oude druivensoorten zoals Nasco, hier maakt Dolianova als een van de weinigen een ‘in purezza’ wijn van. Een schaarse en kostbare wijn die op bestelling kan deze wijn worden geleverd.

Sinds 2005 is de coöperatie Cantine di Dolianova vertegenwoordigd in ons assortiment. Dat zegt veel over de kwaliteit van de wijn en vele jaren van prettige samenwerking. In de loop van de jaren hebben we diverse gedaantewisselingen meegemaakt van de wijnen. De laatste was in 2017 waar een volledige ‘make over’ van het uiterlijk en de wijnen heeft plaats gevonden. Bijzondere zwarte flessen met een zeer onderscheidend uiterlijk, die initieel gemengd werd ontvangen.Gelukkig werd ook de kwaliteit van de wijn verbeterd, inmiddels wordt de ‘nieuwe’ Blasio (Cannonnau) en Prendas (vermentino) zeer goed verkocht. In het seizoen 2017/18 is de Prendas Vermentino onze beste verkopende wijn van het jaar geworden en sindsdien onze beste verkochte witte wijn.

Sardinië is een heel groot en mooi eiland met een lange geschiedenis en verbindingen met verschillende culturen uit de oudheid. Er zijn archeologische bewijzen dat er honderden jaren voor de jaartelling al wijnbouw was in Sardinië. Het beschikt ook over een fantastische natuur met name in de binnenlanden.
In Sardinië heeft veel autochtone druivensoorten. Witte druivenrassen zijn de Vermentino, Malvasia, Moscato en Nuragus en ‘rode’ druiven de Cannonau, Monica en de minder bekende Barbera Sarda.

Natuurlijk zijn er nog meer oude druivensoorten zoals Nasco, hier maakt Dolianova als een van de weinigen een ‘in purezza’ wijn van. Een schaarse en kostbare wijn die op bestelling kan deze wijn worden geleverd.

Toont alle 10 resultaten