Exclusieve Italiaanse wijnen

Illuminati

De wijnen van Illuminati hebben binnen en buiten Italië een grote reputatie. Sinds het eind van de 19e eeuw wordt door het familiehuis wijn gemaakt. Als één van de eersten in de Abruzzen begon ‘opa’ Dino Illuminati in de jaren 70 met het bottelen van flessen. Over de generaties zijn het aantal wijngaarden behoorlijk gegroeid, van 15 hectare in 1890 tot 130 hectare die nu door de 4e generatie worden beheerd. De totale productie is ongeveer 1 miljoen flessen. Hiervan is het grootste deel de rode Montepulciano d’Abruzzo. Alle wijnen van Illuminati worden gemaakt in het herkomstgebied Controguerra DOC en het hoge kwaliteitsgebied Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG. De zorg en ervaring van generaties wijnmakers wordt duidelijk als de verschillende Montepulciano’s worden geproefd. Elk met een eigen karakter en balans. In de grensstreek tussen het zuiden van De Marken en het noorden van de Abruzzen worden de mooiste Montepulciano wijnen van Italië gemaakt. De grondsoorten en de relatieve verkoeling van de bergen en de Adriatische zee zorgt dat hier al sinds de Romeinse tijd goede wijnen worden gemaakt. Sinds de zomer van 2019 hebben wij de Illuminati wijnen in ons assortiment.

De wijnen van Illuminati hebben binnen en buiten Italië een grote reputatie. Sinds het eind van de 19e eeuw wordt door het familiehuis wijn gemaakt. Als één van de eersten in de Abruzzen begon ‘opa’ Dino Illuminati in de jaren 70 met het bottelen van flessen. Over de generaties zijn het aantal wijngaarden behoorlijk gegroeid, van 15 hectare in 1890 tot 130 hectare die nu door de 4e generatie worden beheerd. De totale productie is ongeveer 1 miljoen flessen. Hiervan is het grootste deel de rode Montepulciano d’Abruzzo.

Alle wijnen van Illuminati worden gemaakt in het herkomstgebied Controguerra DOC en het hoge kwaliteitsgebied Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG. De zorg en ervaring van generaties wijnmakers wordt duidelijk als de verschillende Montepulciano’s worden geproefd. Elk met een eigen karakter en balans.

In de grensstreek tussen het zuiden van De Marken en het noorden van de Abruzzen worden de mooiste Montepulciano wijnen van Italië gemaakt. De grondsoorten en de relatieve verkoeling van de bergen en de Adriatische zee zorgt dat hier al sinds de Romeinse tijd goede wijnen worden gemaakt.

Sinds de zomer van 2019 hebben wij de Illuminati wijnen in ons assortiment.

Toont alle 5 resultaten