Exclusieve Italiaanse wijnen

Paitin

Barbaresco van Paitin Familiebedrijf Paitin heeft al meer dan 200 jaar wijnmaak historie in Piemonte. De twee zonen Silvano en Giovanni Pasquero runnen nu het bedrijf. Paitin maakt zeer goede Barbaresco die wordt geëxporteerd over de hele wereld, vooral naar de VS en Zwitserland. Het bedrijf is gegroeid door aankopen van wijngaarden in de directe omgeving van het dorpje Neive, waar nu van ruim 20 ha eigen wijngaarden wordt geproduceerd. Het vlaggeschip van het wijnhuis is de Barbaresco Sori Paitin Vigne Vecchie die opgroeit aan meer dan 50 jaar oude stokken. Er worden diverse cru’s (single vineyard) wijnen gemaakt, elk met hun eigen naam en stijl. De Barbaresco Sori Paitin is een favoriet bij onze klanten. Ook worden cru-wijnen van Barbera d’Alba geproduceerd en een veel gewilde blend van Nebbiolo en Barbera in de Paitin Langhe, wijn met veel kracht. Last but not least hebben we de enige witte wijn van Paitin, een de Langhe Arneis Vigna Elisa, waar particuliere- en restaurantklanten speciaal voor terugkomen.

Barbaresco van Paitin

Familiebedrijf Paitin heeft al meer dan 200 jaar wijnmaak historie in Piemonte. De twee zonen Silvano en Giovanni Pasquero runnen nu het bedrijf. Paitin maakt zeer goede Barbaresco die wordt geëxporteerd over de hele wereld, vooral naar de VS en Zwitserland. Het bedrijf is gegroeid door aankopen van wijngaarden in de directe omgeving van het dorpje Neive, waar nu van ruim 20 ha eigen wijngaarden wordt geproduceerd.
Het vlaggeschip van het wijnhuis is de Barbaresco Sori Paitin Vigne Vecchie die opgroeit aan meer dan 50 jaar oude stokken. Er worden diverse cru’s (single vineyard) wijnen gemaakt, elk met hun eigen naam en stijl. De Barbaresco Sori Paitin is een favoriet bij onze klanten. Ook worden cru-wijnen van Barbera d’Alba geproduceerd en een veel gewilde blend van Nebbiolo en Barbera in de Paitin Langhe, wijn met veel kracht. Last but not least hebben we de enige witte wijn van Paitin, een de Langhe Arneis Vigna Elisa, waar particuliere- en restaurantklanten speciaal voor terugkomen.

Enig resultaat