Exclusieve Italiaanse wijnen

Koekoek: “special deal” voor onze Maremma Toscana

Koekoek: “special deal” voor onze Maremma Toscana

De Maremma Toscana van Vini Berretta hebben we inmiddels ruim 4 jaar in ons assortiment. Een vaste groep kopers, zowel horeca als particulier weet deze typische Toscaan bijzonder te waarderen. Aan het einde van het afgelopen jaar kregen we de mogelijkheid om de wijn tegen een uitzonderlijke korting in te kopen.

Wetend welke prijsverhogingen in dit jaar zullen komen hebben we niet heel lang getwijfeld. Ook al omdat onze vaste afnemers daar sowieso al blij van werden. We hebben de deal aangenomen en hanteren onze normale marge. Dat is een significante prijsverlaging in deze tijd. Voor onze vaste klanten doen we nog wat extra, die moeten hiervoor hun inlog op de site gebruiken.

italiaanse-rode-wijn-toscane-maremmaKoekoek?

De Maremma Toscana is een groot wijngebied direct ten zuidwesten van Montalcino. Maar onze wijn komt eigenlijk uit het herkomstgebied Montecucco DOC. Dit zeer onbekende gebiedje is een van de vele kleine en onbekende DOC’s in Italië. Dus koos Berretta ervoor om het overlappende Maremma DOC te gebruiken bij de marketing. Internationaal werkt dit goed, vooral in de engelstalige landen waar Toscane en Maremma zeer bekend zijn. Tegenwoordig is er veel meer interesse, vooral in Europa, voor onbekende gebieden en wijnen. Binnenkort zal op de nieuwe oogstjaren dan ook Montecucco DOC gebruikt gaan worden. Koekoek!

Voordeel!

Wij Hollanders zijn van de voordeeltjes. Wijnen uit onbekende gebieden zijn vaak -nog- voordelig in prijs. Ze kunnen niet teren op de namen van grote en bekende gebieden. Zoals dat van het direct aansluitende Brunello gebied. De wijngaarden van Berretta liggen op slechts een half uur rijden van Montalcino, het dorp van de wereldberoemde Brunello wijnen. De Brunello wijngaarden van enkele grote wijnhuizen liggen nog veel dichterbij. De Berretta Maremma Toscana was al een prima wijn voor de prijs, en die is nu nog veel gunstiger geworden.

Wel opletten…

Ook nog leuk om te weten: om verwarring te voorkomen gebruiken we met opzet de naam Vini Berretta, met dubbel R geschreven. Want er is ook een Beretta met slechts één R. Dit concern maakt revolvers en ja, ook wijn, maar het is niet onze lieve Vini Berretta uit het dorpje Porrona. De naamgever van Vini Berratta was overigens een Italiaanse American football speler, in de jaren 50/60. Met zijn verdiende loon heeft hij deze wijngaarden in Montecucco gekocht.