Elegante witte wijn, licht aromatisch met rijpe perzik en zest geuren. Rijk in fruit met hints van sinaasappel en rijpe perzik. Gastronmisch bittertje in de afdronk.
Uitverkocht
- Beschrijving
- Extra informatie
Beschrijving
De Pietramara van I Favati wordt in Italië gezien als een standaard voor Fiano di Avellino wijnen. De wijn ontvangt veel onderscheiding in de wijngidsen, zowel in Italië als internationaal. In de Nederlandse smaakbeleving wordt het vaker dan niet als een moeilijke wijn beoordeeld. Voor de liefhebbers is het een wijn die alles heeft. Licht aromatisch met sinaasappel en licht muskaat geuren. In de mond is het een goed gevulde wijn met rijp fruit van citrus, perzik en abrikoos. Daarnaast behoorlijke zuren als de wijn jong is. Een duidelijk bitter in de afdronk. Met oudering wordt de wijn geler en ronder. Dit is typisch voor Fiano de Fiano druif die prima kan ouderen. Deze wijn kan tot wel 7 jaren na de beter worden. Door de kracht en veelzijdigheid is de wijn ruim inzetbaar bij zeer diverse gerechten, van klassiek tot Aziatisch. Zoals bij veel van onze betere witte wijnen komen de geuren en smaken beter tot zijn recht als de wijn niet te koud wordt gedronken.
Extra informatie
Producent | |
---|---|
Regio | |
Herkomstgebied | |
Smaakprofiel | |
Kleur | |
Alcohol | |
Oogstjaar | |
Volume | |
Voorraad status | |
Beoordeling |
Zoek in winkel
Wijn nieuws
Italiaanse wijn shop Vino & Vetro
Online verkoop van zelf geïmporteerde Italiaanse wijn, voor particulieren, wederverkopers en horeca
Vino & Vetro vertegenwoordigt vooral kleinere wijnhuizen uit heel Italië. Enkele van onze producenten zijn zeer exclusief en beperkt beschikbaar. Voor advies of informatie kunt u e-mail gebruiken of ons bellen.
Bestellingen per 6 flessen (1 doos) worden dezelfde week verstuurd.
Bedrijfsgegevens
Vino & Vetro AMSTERDAM
Mezquitalaan 104
1064 NS Amsterdam
Telefoon: +31 621 37 09 37
E-mail: info@vinovetro.nl
Opslag & afhalen
(alleen op afspraak)
CJ Hendriks
Latexweg 10 (Loods F)
1047 BJ AMSTERDAM
Ontvang de nieuwsbrief:
Klik hier om je aan te melden