Exclusieve Italiaanse wijnen

Adriano Gigante

Adriano Gigante Het familiebedrijf Gigante maakt sinds de 60-er jaren wijn, met een relatief kleine productie (12 ha – 60.000 flessen) worden hoogwaardige en bijzondere wijnen gemaakt. Sinds enige tijd wordt naast de typische witte wijnen, ook meer aandacht besteed aan de oorspronkelijke druivenrassen uit dit gebied. In kleine hoeveelheden wordt Pignolo, Schioppettino en Refosco gemaakt. Wij importeren regelmatig de Friulaanse witte wijnen, de Sauvignon en de Friulano Vigneto Storico zijn vol structuur en karakter. Niet minder apart is de Spumante Prima Nera, een zalm rose bubbelwijn, gemaakt van blauwe Schioppetino druiven. De rode wijnen zijn beperkt uit voorraad leverbaar. Heel beperkt kunnen wijn de zoete wjin leveren, gemaakt van ingedroogde Picolot druiven. Zeer schaars, met zeer lage opbrengst en ook kan deze wijn niet elk jaar worden gemaakt. De Picolit van Gigante ontvangt zeer hoge waardering binnen en buiten Italië. Adriano Gigante, is de derde generatie van wijnmakers in deze familie. Samen met zijn vrouw Giuliana wordt continu aan kwaliteitsverbetering gewerkt. De focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit betaalt zich regelmatig uit in prijswinnaars en andere hoge waarderingen. Signora Giuliana is een veel gevraagde proefster bij de topwijnconcoursen in Italië. In 2012 is een groot project gestart voor aanbouw een nieuwe cantina, met daarbij ook faciliteiten voor een Agriturismo met aandacht voor duurzame bouw en inrichting.

Adriano Gigante

Het familiebedrijf Gigante maakt sinds de 60-er jaren wijn, met een relatief kleine productie (12 ha – 60.000 flessen) worden hoogwaardige en bijzondere wijnen gemaakt. Sinds enige tijd wordt naast de typische witte wijnen, ook meer aandacht besteed aan de oorspronkelijke druivenrassen uit dit gebied. In kleine hoeveelheden wordt Pignolo, Schioppettino en Refosco gemaakt. Wij importeren regelmatig de Friulaanse witte wijnen, de Sauvignon en de Friulano Vigneto Storico zijn vol structuur en karakter. Niet minder apart is de Spumante Prima Nera, een zalm rose bubbelwijn, gemaakt van blauwe Schioppetino druiven. De rode wijnen zijn beperkt uit voorraad leverbaar. Heel beperkt kunnen wijn de zoete wjin leveren, gemaakt van ingedroogde Picolot druiven. Zeer schaars, met zeer lage opbrengst en ook kan deze wijn niet elk jaar worden gemaakt. De Picolit van Gigante ontvangt zeer hoge waardering binnen en buiten Italië.
Adriano Gigante, is de derde generatie van wijnmakers in deze familie. Samen met zijn vrouw Giuliana wordt continu aan kwaliteitsverbetering gewerkt. De focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit betaalt zich regelmatig uit in prijswinnaars en andere hoge waarderingen. Signora Giuliana is een veel gevraagde proefster bij de topwijnconcoursen in Italië.
In 2012 is een groot project gestart voor aanbouw een nieuwe cantina, met daarbij ook faciliteiten voor een Agriturismo met aandacht voor duurzame bouw en inrichting.

Toont alle 9 resultaten