Exclusieve Italiaanse wijnen

Attilio Ghisolfi

Barolo “Bussia” van Attilio Ghisolfi De familiebezittingen van Ghisolfi in het Barolo gebied stammen uit 1885. Lang zijn er ook andere producten verbouwd op het boerenbedrijf. In 1987 besloot Attilio Ghisolfi met zijn zoon Gianmarco om zich volledig te richten op het maken van kwaliteitswijn. Op alle grond werden wijngaarden aangeplant, langs de weg van Castiglione Falletto naar Monforte d’Alba ligt ruim 7 hectare wijngaarden van Ghisolfi. Deze zuidelijk wijngaarden horen bij de allerhoogst gewaardeerde gronden van de gehele Barolo streek, waar krachtige en zeer verfijnde Barolo wijnen worden gemaakt. Internationaal al jarenlang wordt de sub-zone erkend als de geboortegrond van de mooiste Barolo’s ter wereld. Hier wordt de Barolo “Bussia” van Ghisolfi gemaakt, het visitekaartje van Gianmarco. De Barolo Bricco Visette is een ‘single vineyard’ cru van de gelijknamige heuvel met een meer kalkrijke bodem, veel geroemd en hoog beoordeeld door Barolo kenners. In de topjaren wordt na streng doorselecteren de zeer exlcusieve Barolo Riserva Fantini gemaakt. Deze wijn is zeer beperkt verkrijgbaar is en vaak direct uitverkocht. Klein en exclusief Jaarlijkse produceert Ghisolfi 45.000 flessen. Het merendeel bestaat uit Nebbiolo en Barbera, een bijzonderheid is een kleine hoeveelheid Pinot Noir. De Barolo Bussia wordt veelal beschreven als een klassieke Barolo met behoorlijke houtinvloed maar toch elegant met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De Barolo Bricco Visitte heeft de meeste onderscheidingen ontvangen en is meervoudig kampioen met 3 rode glaasjes in de Gambero Rosso. Bij de internationale beoordelingen wordt altijd boven de 90 punten gescoord in toonaangevende bladen als Decanter en Wine Spectator. De productie van Barolo Riserva Fantini is niet meer dan 6000 flessen. De opvoeding op klassieke grote houten vaten van verschillende omvang is kenmerk van Ghisolfi Barolo, een goede reden om de wijnen behoorlijk de tijd te geven. Met gemak 10 jaren en tenminste 15 jaren voor de Riserva, bij jonger drinken adviseren we om ruim van te voren decanteren en lucht geven.

Attilio Ghisolfi BaroloBarolo “Bussia” van Attilio Ghisolfi

De familiebezittingen van Ghisolfi in het Barolo gebied stammen uit 1885. Lang zijn er ook andere producten verbouwd op het boerenbedrijf. In 1987 besloot Attilio Ghisolfi met zijn zoon Gianmarco om zich volledig te richten op het maken van kwaliteitswijn. Op alle grond werden wijngaarden aangeplant, langs de weg van Castiglione Falletto naar Monforte d’Alba ligt ruim 7 hectare wijngaarden van Ghisolfi.

Deze zuidelijk wijngaarden horen bij de allerhoogst gewaardeerde gronden van de gehele Barolo streek, waar krachtige en zeer verfijnde Barolo wijnen worden gemaakt. Internationaal al jarenlang wordt de sub-zone erkend als de geboortegrond van de mooiste Barolo’s ter wereld. Hier wordt de Barolo “Bussia” van Ghisolfi gemaakt, het visitekaartje van Gianmarco. De Barolo Bricco Visette is een ‘single vineyard’ cru van de gelijknamige heuvel met een meer kalkrijke bodem, veel geroemd en hoog beoordeeld door Barolo kenners. In de topjaren wordt na streng doorselecteren de zeer exlcusieve Barolo Riserva Fantini gemaakt. Deze wijn is zeer beperkt verkrijgbaar is en vaak direct uitverkocht.

Klein en exclusief

Jaarlijkse produceert Ghisolfi 45.000 flessen. Het merendeel bestaat uit Nebbiolo en Barbera, een bijzonderheid is een kleine hoeveelheid Pinot Noir. De Barolo Bussia wordt veelal beschreven als een klassieke Barolo met behoorlijke houtinvloed maar toch elegant met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De Barolo Bricco Visitte heeft de meeste onderscheidingen ontvangen en is meervoudig kampioen met 3 rode glaasjes in de Gambero Rosso. Bij de internationale beoordelingen wordt altijd boven de 90 punten gescoord in toonaangevende bladen als Decanter en Wine Spectator. De productie van Barolo Riserva Fantini is niet meer dan 6000 flessen. De opvoeding op klassieke grote houten vaten van verschillende omvang is kenmerk van Ghisolfi Barolo, een goede reden om de wijnen behoorlijk de tijd te geven. Met gemak 10 jaren en tenminste 15 jaren voor de Riserva, bij jonger drinken adviseren we om ruim van te voren decanteren en lucht geven.

Toont alle 5 resultaten