Exclusieve Italiaanse wijnen

Draga

Draga is een kleine, maar fijne, wijnmaker in Collio. De cantina en de wijngaarden liggen in het buurtschap San Floriano del Collio. In het uiterste oosten van Collio (en Italië), direct aan de grens met Slovenië. De heuvels hebben zicht op het voormalige ijzeren gordijn. De Miklus familie bezit land, en later wijngaarden sinds vroeg in de vorige eeuw. Sinds de jaren ’50 werden druiven verbouwd en flessen, met etiket, verkocht. In 1990 werd de echte wijnmakerij gebouwd. Er werden meer wijngaarden aangekocht en daarmee was ging de commerciële wijnverkoop van start. Naast de reguliere witte wijnen wordt sinds 2006 ook oranje wijn gemaakt. Of zoals wijnmaker Mitja Miklus zegt, wijnen met lange maceratie die oranje worden. Voor de wijnkenners is de Collio regio in Friuli beroemd. Rollende heuvels die zich van noord-west naar zuid-oost door de grensstreek tussen Italië en Slovenië banen. Uitlopers van de Alpen met heel wisselende bodemsoorten die door gletsjers in de ijstijd zijn omgewoeld. In het zuid-oosten van Collio is dit voornamelijk mergel en zandsteen. Deze bodem is ontstaan in het Eoceen, maar dan 35 miljoen jaar oud. Door de lokalen wordt dit ‘ponka’ genoemd.

Draga is een kleine, maar fijne, wijnmaker in Collio. De cantina en de wijngaarden liggen in het buurtschap San Floriano del Collio. In het uiterste oosten van Collio (en Italië), direct aan de grens met Slovenië. De heuvels hebben zicht op het voormalige ijzeren gordijn. De Miklus familie bezit land, en later wijngaarden sinds vroeg in de vorige eeuw. Sinds de jaren ’50 werden druiven verbouwd en flessen, met etiket, verkocht.

In 1990 werd de echte wijnmakerij gebouwd. Er werden meer wijngaarden aangekocht en daarmee was ging de commerciële wijnverkoop van start. Naast de reguliere witte wijnen wordt sinds 2006 ook oranje wijn gemaakt. Of zoals wijnmaker Mitja Miklus zegt, wijnen met lange maceratie die oranje worden.

Voor de wijnkenners is de Collio regio in Friuli beroemd. Rollende heuvels die zich van noord-west naar zuid-oost door de grensstreek tussen Italië en Slovenië banen. Uitlopers van de Alpen met heel wisselende bodemsoorten die door gletsjers in de ijstijd zijn omgewoeld. In het zuid-oosten van Collio is dit voornamelijk mergel en zandsteen. Deze bodem is ontstaan in het Eoceen, maar dan 35 miljoen jaar oud. Door de lokalen wordt dit ‘ponka’ genoemd.

Toont alle 2 resultaten