Exclusieve Italiaanse wijnen

Franco Pacenti

Franco Pacenti, Brunello di Montalcino Op de Canalicchio heuvel in Montalcino in de buurt van gemeente Pelagrilli zijn drie broers Primo, Rosildo en Siro Pacenti elk hun eigen wijnbedrijf gestart in de 60-er jaren. Franco Pacenti is de zoon van Rosildo en gebruikt de naam Canalicchio als herkomstgebied op het etiket. Er is ook Canalicchio di Sopra van Primo en de wereldwijd bekendere Brunello’s van Siro. In alle bedrijven wordt de productie begeleidt door dezelfde vermaarde oenoloog: Dr. Poalo Vagaggini. Kortom, het is een Pacenti familieproductie van Brunello di Montalcino op de Canalicchio heuvel. De Brunello van Siro Pacenti zijn het meest bekend, hij investeerde eerder in kwaliteit en publiciteit. Franco heeft in recente jaren uitgebreid geïnvesteerd in de technologie en capaciteit. In tegenstelling tot anderen gebruikt geen barriques maar grote gebruikte houten vaten. Dit geeft een duidelijk klassieke stijl Brunello en een indrukwekkende Brunello.

Franco Pacenti Canalicchio wijngaard

Franco Pacenti, Brunello di Montalcino

Op de Canalicchio heuvel in Montalcino in de buurt van gemeente Pelagrilli zijn drie broers Primo, Rosildo en Siro Pacenti elk hun eigen wijnbedrijf gestart in de 60-er jaren. Franco Pacenti is de zoon van Rosildo en gebruikt de naam Canalicchio als herkomstgebied op het etiket. Er is ook Canalicchio di Sopra van Primo en de wereldwijd bekendere Brunello’s van Siro. In alle bedrijven wordt de productie begeleidt door dezelfde vermaarde oenoloog: Dr. Poalo Vagaggini. Kortom, het is een Pacenti familieproductie van Brunello di Montalcino op de Canalicchio heuvel.

De Brunello van Siro Pacenti zijn het meest bekend, hij investeerde eerder in kwaliteit en publiciteit. Franco heeft in recente jaren uitgebreid geïnvesteerd in de technologie en capaciteit. In tegenstelling tot anderen gebruikt geen barriques maar grote gebruikte houten vaten. Dit geeft een duidelijk klassieke stijl Brunello en een indrukwekkende Brunello.

Toont alle 4 resultaten