Exclusieve Italiaanse wijnen

Roccolo Grassi

Over Roccolo Grassi Het wijnhuis Roccolo Grassi is met wijnmaker Marco Sartori een zeer veelbelovende jonge wijnproducent in het oostelijke Valpolicella-gebied. Nabij Illasi en Mezzane wordt in dit gebied veel topkwaliteit Amarone en Valpolicella wijn geproduceerd in een wat modernere stijl dan het Classico-gebied van Valpolicella. Marco is oenoloog en heeft ervaring opgedaan in de grote wijngebieden in verschillende delen van de wereld. Hij heeft de 12 hectares en de fattoria overgenomen van zijn vader Bruno in 1996, toen hij begonnen is met een geheel nieuwe, op topkwaliteit gerichte benadering. Hierbij is alles erop gericht om zoveel mogelijk van de kwaliteit in de druif te behouden voor de wijn. Met zijn eigen woorden: “I want to produce high-quality wines that are capable of thrilling and living-on unforgettably in the consumer’s memory.” Toenemende klasse en kwaliteit Door de gedrevenheid en passie van Marco Sartori hoort Roccolo Grassi nu al tot de 5-10 topproducenten uit dit gebied. Jaar op jaar scoren bijna alle wijnen zeer hoog in en buiten Italië: Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore DOC en twee zoete wijnen (de witte zoete wijn Recioto di Soave La Broia DOCG en de rode zoete wijn Recioto della Valpolicella DOCG) scoren heel hoog bij beoordelingen in Italië. Er is nog een heel bijzondere droge witte wijn, de Roccolo Grassi Soave Superiore La Broia. Wij vinden de wijnen van Rocolo Grassi al jaren top, echter zijn de prijzen redelijker dan die van andere topproducenten. De wijnen zijn niet goedkoop, maar voor het geld krijgt u heel veel kwaliteit. Beperkte beschikbaarheid Roccolo Grassi is klein (bijna 40.000 flessen) en zal in de komende jaren groeien naar het zelfgestelde doel van circa 55.000 flessen. Ook in de toekomst blijft de productie van dit wijnhuis klein. De twee wijngaarden liggen in twee officiële wijngebieden daarmee kan Roccolo Grassi zowel Valpolicella als Soave wijn produceren. De Roccolo Grassi wijngaard (8 ha) is kleiachtig met vulkanische en basaltachtige steenachtige grond. Amarone en Recioto komt van oude stokken (30-35 jaar), terwijl Valpolicella van jongere aanplant (5-10 jaar) komt. De La Broia wijngaard (4 ha) produceert garganega druiven voor de Soave en Recioto di Soave. Dit terrein heeft zeer kalkrijke grond en de wijnstokken zijn 5-10 jaar oud. Roccolo Grassi gebruikt barriques voor het rijpingsproces van de wijnen, maar hiervan is meer dan de helft twee jaar of ouder. De wijnen van Roccolo Grassi zijn nu al een exclusiviteit en dit zal de komende jaren nog versterken. Van de verschillende wijnen krijgen we slechts een zeer beperkt aantal flessen. Met name de Amarone is heel beperkt beschikbaar en wordt door ons per fles verkocht.

Roccolo Grassi

Over Roccolo Grassi

Het wijnhuis Roccolo Grassi is met wijnmaker Marco Sartori een zeer veelbelovende jonge wijnproducent in het oostelijke Valpolicella-gebied. Nabij Illasi en Mezzane wordt in dit gebied veel topkwaliteit Amarone en Valpolicella wijn geproduceerd in een wat modernere stijl dan het Classico-gebied van Valpolicella.
Marco is oenoloog en heeft ervaring opgedaan in de grote wijngebieden in verschillende delen van de wereld. Hij heeft de 12 hectares en de fattoria overgenomen van zijn vader Bruno in 1996, toen hij begonnen is met een geheel nieuwe, op topkwaliteit gerichte benadering. Hierbij is alles erop gericht om zoveel mogelijk van de kwaliteit in de druif te behouden voor de wijn. Met zijn eigen woorden: “I want to produce high-quality wines that are capable of thrilling and living-on unforgettably in the consumer’s memory.

Toenemende klasse en kwaliteit

Door de gedrevenheid en passie van Marco Sartori hoort Roccolo Grassi nu al tot de 5-10 topproducenten uit dit gebied. Jaar op jaar scoren bijna alle wijnen zeer hoog in en buiten Italië: Amarone della Valpolicella DOCG, Valpolicella Superiore DOC en twee zoete wijnen (de witte zoete wijn Recioto di Soave La Broia DOCG en de rode zoete wijn Recioto della Valpolicella DOCG) scoren heel hoog bij beoordelingen in Italië. Er is nog een heel bijzondere droge witte wijn, de Roccolo Grassi Soave Superiore La Broia. Wij vinden de wijnen van Rocolo Grassi al jaren top, echter zijn de prijzen redelijker dan die van andere topproducenten. De wijnen zijn niet goedkoop, maar voor het geld krijgt u heel veel kwaliteit.

Beperkte beschikbaarheid

Roccolo Grassi is klein (bijna 40.000 flessen) en zal in de komende jaren groeien naar het zelfgestelde doel van circa 55.000 flessen. Ook in de toekomst blijft de productie van dit wijnhuis klein. De twee wijngaarden liggen in twee officiële wijngebieden daarmee kan Roccolo Grassi zowel Valpolicella als Soave wijn produceren. De Roccolo Grassi wijngaard (8 ha) is kleiachtig met vulkanische en basaltachtige steenachtige grond. Amarone en Recioto komt van oude stokken (30-35 jaar), terwijl Valpolicella van jongere aanplant (5-10 jaar) komt. De La Broia wijngaard (4 ha) produceert garganega druiven voor de Soave en Recioto di Soave. Dit terrein heeft zeer kalkrijke grond en de wijnstokken zijn 5-10 jaar oud. Roccolo Grassi gebruikt barriques voor het rijpingsproces van de wijnen, maar hiervan is meer dan de helft twee jaar of ouder.

De wijnen van Roccolo Grassi zijn nu al een exclusiviteit en dit zal de komende jaren nog versterken. Van de verschillende wijnen krijgen we slechts een zeer beperkt aantal flessen. Met name de Amarone is heel beperkt beschikbaar en wordt door ons per fles verkocht.

Toont alle 6 resultaten