Exclusieve Italiaanse wijnen

Weingut Stroblhof Eppan

Stroblhof Dit zeer kleine wijnhuis kan met recht een ’boutique winery’ in ons aanbod worden genoemd. Zeer nobele druivenrassen, minitieus wijngaardbeheer en toepassing van uiterst moderne techniek wordt door Andreas Nicolussi-Leck wijn gemaakt van uitzonderlijk goede kwaliteit. Een groot deel van de productie wordt gebruikt in het eigen luxe hotel / restaurant, waardaar per jaar slechts een zeer beperkte hoeveelheid flessen voor ons beschikbaar is. De structuur en precisie van het wijnmaken door zorgt dat de wijnen bijzonder goed ouderen, ook de witte wijnen! Net ten zuiden van de Brennerpas, in de buurt van Bolzano (Bozen) ligt het dorpje Eppan (ook: Appiano) waar de wijngaarden zich op 500m hoogte direct onder de stijle heilingen van Alpen uitlopers bevinden. Van ongeveer 3,5 hectare wijngaard worden 30.000 flessen gemaakt. Bij een eventueel bezoek goed oppassen, er is nog een Stroblhof hotel, ruim 40km verderop in de Alpen. De Pinot Bianco Strahler is zeer mooi droog en mineralig. De Chardonnay Schwarzhaus is gedeelijk op hout gefermenteerd. De Sauvignon Nico is herkenbaar, met toch veel body. De rode wijnen zijn Pinot Noir van de beroemde klonen die ook in de Bourgogne worden gebruikt. De prijswinnende Pinot Nero Pigeno is vergelijkbaar met wijnen van Bourgogne stijl. In goede jaren worden kleine hoeveelheden Pinot Nero Riserva gemaakt, nog minder beschikbaar en exclusiever dan de andere wijnen. LET OP: Door de beperkte beschikbaarheid worden deze wijnen op bestelling geleverd, als onze allocatie dit toelaat.

Weingut Stroblhof Eppan

Stroblhof

Dit zeer kleine wijnhuis kan met recht een ’boutique winery’ in ons aanbod worden genoemd. Zeer nobele druivenrassen, minitieus wijngaardbeheer en toepassing van uiterst moderne techniek wordt door Andreas Nicolussi-Leck wijn gemaakt van uitzonderlijk goede kwaliteit. Een groot deel van de productie wordt gebruikt in het eigen luxe hotel / restaurant, waardaar per jaar slechts een zeer beperkte hoeveelheid flessen voor ons beschikbaar is. De structuur en precisie van het wijnmaken door zorgt dat de wijnen bijzonder goed ouderen, ook de witte wijnen! Net ten zuiden van de Brennerpas, in de buurt van Bolzano (Bozen) ligt het dorpje Eppan (ook: Appiano) waar de wijngaarden zich op 500m hoogte direct onder de stijle heilingen van Alpen uitlopers bevinden. Van ongeveer 3,5 hectare wijngaard worden 30.000 flessen gemaakt. Bij een eventueel bezoek goed oppassen, er is nog een Stroblhof hotel, ruim 40km verderop in de Alpen.
De Pinot Bianco Strahler is zeer mooi droog en mineralig. De Chardonnay Schwarzhaus is gedeelijk op hout gefermenteerd. De Sauvignon Nico is herkenbaar, met toch veel body. De rode wijnen zijn Pinot Noir van de beroemde klonen die ook in de Bourgogne worden gebruikt. De prijswinnende Pinot Nero Pigeno is vergelijkbaar met wijnen van Bourgogne stijl. In goede jaren worden kleine hoeveelheden Pinot Nero Riserva gemaakt, nog minder beschikbaar en exclusiever dan de andere wijnen.
LET OP: Door de beperkte beschikbaarheid worden deze wijnen op bestelling geleverd, als onze allocatie dit toelaat.

Toont alle 4 resultaten