Exclusieve Italiaanse wijnen

Apulië

Apulië is de Nederlandse benaming van de streek Puglia (spreek uit poe-lia) die de beroemde ‘hak van de laars’ van Italië vormt. Het is dé wijnschuur van Italië, van oudsher werd hier bulkwijn gemaakt die in tankauto’s door het hele land werd vervoerd. Met name om de slechte jaren de schrale en zure wijnen in het noorden wat meer souplesse te geven. Kwade tongen beweren dat er zelf boten naar andere landen in- en buiten Europa voeren. De wijngebieden van Apulië Veel is niet altijd goed, maar de laatste decennia zijn ook hier de wijnmakers jonger en moderner geworden. Dat betekent betere controle over het wijnmaken met moderne techniek. Het is niet alleen veel maar ook steeds beter. Maar nog niet zo goed dat er heel veel DOC of DOCG wijn wordt gemaakt. De overbekende Primitivo is de huisdruif van Apulië. Daarnaast is er Negroamaro. Beide druiven leveren volrijpe wijnen met meestal redelijk wat alcohol. Er zijn minder bekende druivensoorten die ook heel leuke wijnen opleveren zoals de witte Minutolo en Verdeca. Voor de lokale rode wijn wordt de nog minder bekende Susumaniello gebruikt.

Apulië is de Nederlandse benaming van de streek Puglia (spreek uit poe-lia) die de beroemde ‘hak van de laars’ van Italië vormt. Het is dé wijnschuur van Italië, van oudsher werd hier bulkwijn gemaakt die in tankauto’s door het hele land werd vervoerd. Met name om de slechte jaren de schrale en zure wijnen in het noorden wat meer souplesse te geven. Kwade tongen beweren dat er zelf boten naar andere landen in- en buiten Europa voeren.

De wijngebieden van Apulië

Veel is niet altijd goed, maar de laatste decennia zijn ook hier de wijnmakers jonger en moderner geworden. Dat betekent betere controle over het wijnmaken met moderne techniek. Het is niet alleen veel maar ook steeds beter. Maar nog niet zo goed dat er heel veel DOC of DOCG wijn wordt gemaakt.

De overbekende Primitivo is de huisdruif van Apulië. Daarnaast is er Negroamaro. Beide druiven leveren volrijpe wijnen met meestal redelijk wat alcohol. Er zijn minder bekende druivensoorten die ook heel leuke wijnen opleveren zoals de witte Minutolo en Verdeca. Voor de lokale rode wijn wordt de nog minder bekende Susumaniello gebruikt.

Toont alle 3 resultaten