Exclusieve Italiaanse wijnen

Ricci

Het stadje Tortona is de naamgever van de heuvels in het gebied: de Colli Tortonesi. Vanuit de Barolo streek richting Genua. De heuvels zijn markant stijl in een relatief vlak gebied, met klei en krijt in de bodem. Mogelijk ook nog wat kiezel in de buurt van beekjes en rivieren. Eind jaren 70 is hier door een eigenwijze groep wijnmakers, onder leiding van Walter Massa een haast uitgestorven druif aangeplant: Timorasso. In tegenstelling tot de wat eenvoudige witte druif als Cortese blijkt deze druif goed te ouderen in vat en op fles. Familie Ricci had een gemengd boerenbedrijf, zoals heel vaak voorkwam in Piemonte. Vanaf de derde generatie is Daniele Ricci zich helemaal gaan toeleggen op de druiventeelt. Met een extreem ‘biologische’ en natuurlijke wijnmaakfilosofie is Ricci een van de toonaangevende producenten van de bijzondere Timorasso wijnen geworden. Met schilvergisten, dus allemaal oranjewijnen met minimale toevoeging van sulftiet (indien noodzakelijk). Daniele Ricci is een natuurtalent als wijnmaker, grotendeels autodidact en met soms extreme opvattingen. Sommige wijnen rijpen extreem lang, op vat, tank, amfoor voordat ze op de markt komen. De wijnen van Ricci hebben een totaal eigen stijl, waarbij het spectrum van smaak en geuren ongekend is.

Ricci Azienda Agricole Biologico

Het stadje Tortona is de naamgever van de heuvels in het gebied: de Colli Tortonesi. Vanuit de Barolo streek richting Genua. De heuvels zijn markant stijl in een relatief vlak gebied, met klei en krijt in de bodem. Mogelijk ook nog wat kiezel in de buurt van beekjes en rivieren.

Eind jaren 70 is hier door een eigenwijze groep wijnmakers, onder leiding van Walter Massa een haast uitgestorven druif aangeplant: Timorasso. In tegenstelling tot de wat eenvoudige witte druif als Cortese blijkt deze druif goed te ouderen in vat en op fles.

Familie Ricci had een gemengd boerenbedrijf, zoals heel vaak voorkwam in Piemonte. Vanaf de derde generatie is Daniele Ricci zich helemaal gaan toeleggen op de druiventeelt. Met een extreem ‘biologische’ en natuurlijke wijnmaakfilosofie is Ricci een van de toonaangevende producenten van de bijzondere Timorasso wijnen geworden. Met schilvergisten, dus allemaal oranjewijnen met minimale toevoeging van sulftiet (indien noodzakelijk).

Daniele Ricci is een natuurtalent als wijnmaker, grotendeels autodidact en met soms extreme opvattingen. Sommige wijnen rijpen extreem lang, op vat, tank, amfoor voordat ze op de markt komen.

De wijnen van Ricci hebben een totaal eigen stijl, waarbij het spectrum van smaak en geuren ongekend is.

Toont alle 8 resultaten